Navigatie overslaan

NOM finan­ciert record­aan­tal bedrijven

De Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) heeft in 2007 in een recordaantal bedrijven geld uitgezet. In totaal konden 46 bedrijven in het Noorden rekenen op financiering voor een totaalbedrag van 15,4 miljoen euro.

De ontwikkelingsmaatschappij investeerde vooral in middelgrote, kleine en startende bedrijven. Het risico van de portefeuille is daardoor wel toegenomen, zo merkt de financieringsinstelling op.
Noord-Nederland beleefde in 2007 in economisch opzicht een goed jaar. De werkgelegenheid in de regio is harder gegroeid dan in de rest van het land.

De toekomst ziet er ook rooskleurig uit, onder meer door de verdere ontwikkeling van het Noorden tot energieregio. Nuon en RWE willen in de Eemsmond nieuwe elektriciteitscentrales bouwen. Alleen al de bouw levert duizenden arbeidsplaatsen op, aldus de NOM. De ontwikkelingsmaatschappij ziet verder brood in de ontwikkeling van watertechnologieën en de noordelijke scheepsbouw.
De NOM werd ruim dertig jaar geleden opgericht met als taak de noordelijke economie te helpen versterken, onder meer door het verstrekken van financieringen aan bedrijven. Aandeelhouders zijn het ministerie van Economische Zaken en de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring