Navigatie overslaan

Nooit meer zoek­ge­raak­te bon­ne­tjes dank­zij Gro­ning­se app Klippa

Voor veel ZZP’ers, maar ook voor werknemers die veel onkosten declareren, is het een bekend probleem: het bewaren en administreren van al je bonnetjes. Het is frustrerend als je je elke maand door stapels papiertjes heen moet werken om er aan het eind achter te komen dat er hier en daar toch weer een bonnetje mist. Gelukkig is er nu de gratis app Klippa, die je hele bonnetjesadministratie een stuk gemakkelijker maakt.

‘Als je als werknemer regelmatig declaraties moet indienen of je onkosten als ZZP'er moet bijhouden voor de administratie is Klippa je beste vriend’, aldus het Groningse team achter de innovatieve app. ‘Al je uitgaven komen overzichtelijk bij elkaar en kunnen bijvoorbeeld per maand in kaart gebracht worden en als ‘expense report’ geëxporteerd worden. Zo loop je als ZZP’er nooit meer belastingvoordeel mis en krijg je als medewerker altijd je voorgeschoten zakelijke kosten terug.’

Allereerst is het mogelijk om een onbeperkt aantal bonnen in te scannen en overzichtelijk te bewaren in verschillende mappen. Je kunt de bonnetjes op twee manieren invoeren. Er kan simpelweg een foto gemaakt worden van elke bon die je moet bewaren, of je voert alleen de tekst en de onkosten in via de app. Alle bonnetjes kunnen na verwerking dus gewoon weggegooid worden. De verwerkte gegevens worden allemaal opgeslagen in de cloud.

Op het startscherm zijn het aantal ingevoerde bonnetjes, het totaal uitgegeven bedrag en het totaal aantal aangemaakte mappen in te zien. Met die mappen kun je je bonnetjes nog beter ordenen. En wil je nog selectiever je bonnen ordenen en sorteren? Dan kun je ook nog ieder bonnetje van één of meerdere tags voorzien.

Daarnaast biedt de app een zogenoemde ‘Scan en Herken-functie’ waar bedrijven volgens de bedenkers een groot voordeel uit kunnen halen. ‘Deze functie zorgt ervoor dat de facturen eenvoudig en betaalbaar automatisch verwerkt worden. Waar een ervaren boekhouder normaal gesproken ongeveer 50 facturen per uur kan verwerken, kunnen via de Scan en Herken-functie ongeveer 200 facturen per uur worden verwerkt. Dat is een besparing van zo’n 60 procent”

Klippa is een product van de gelijknamige Groningse startup die in 2015 werd opgericht door een stel informaticastudenten met ieder hun eigen specialisme. In no time wisten ze hun app op de markt te brengen en duizenden gebruikers aan zich te binden. Maar de Groningers staan niet stil: er wordt continu gewerkt aan het verbeteren van de app door de toevoeging van nieuwe functionaliteiten.

www.klippa.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring