Navigatie overslaan

Noor­de­lij­ke ener­gie-inno­va­ties in het zon­ne­tje op Trans­Fu­tu­re Festival

EnTranCe, de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen, vormt op woensdag 12 juni voor het vijfde jaar op rij het decor voor 'TransFuture': hét festival rond nieuwe energie. Het gevarieerde programma biedt lezingen, workshops en een innovatiemarkt, waar bedrijven, overheden en kennisinstellingen laten zien op welke wijze zij bezig zijn met vraagstukken rondom de energietransitie. Ook wordt tijdens het festival het startsein gegeven voor het Top Dutch Solar Racing Team op weg naar de World Solar Challenge in Australië.

​Onze energievoorziening verandert de komende decennia ingrijpend. Het Noorden is al jarenlang koploper in de (inter)nationale energietransitie. Tijdens het TransFuture Festival komen allerlei initiatieven uit de regio samen voor de nieuwste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie. Hieronder enkele hoogtepunten van TransFuture 2019 op een rijtje.

Top Dutch Solar Racing Team op weg naar Australië

Het Top Dutch Solar Racing Team is opgericht door enthousiaste studenten van de Hanzehogeschool Groningen. De afgelopen maanden werkten zij op EnTranCe aan een bijzondere zonneauto waarmee ze in oktober meedoen aan de Bridgestone World Solar Challenge, een tocht van 3000 kilometer door Australië. Het team onderscheidt zich van andere teams doordat er inmiddels zowel mbo-, hbo- als wo-studenten in zitten. Tijdens het TransFuture Festival wordt de 2019-editie van de wedstrijdauto gepresenteerd.

De duurzaamste weg van Nederland

Innovatiecentrum BuildinG trapt tijdens het festival af met het ambitieuze project 'Route N33 Midden'. De verdubbeling van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam is van groot belang voor de bereikbaarheid van de Eemsdelta. Welke kennis is er al en hoe ontwikkelen we nieuwe initiatieven op het gebied van infra en energie? Hoe verbinden we de N33 aan de regio? Samen met de provincie Groningen, Rijkswaterstaat en een aantal gemeenten nodigt BuildinG iedereen uit om hierover mee te praten op 12 juni.

EnTranCe, Centre of Expertise Energy

EnTranCe is de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen voor praktijkgericht onderzoek, onderwijs, bedrijvigheid en innovatie op het gebied van energietransitie. Als onderdeel van de New Energy Coalition wil EnTranCe, samen met de regio, een leidende rol spelen in het realiseren van nationale en internationale doelstellingen op het gebied van duurzame energie en het versterken van de regionale kenniseconomie.

Het TransFuture Festival vindt plaats op woensdag 12 juni en begint om 12.00 uur. Het festival is gratis te bezoeken en toegankelijk voor iedereen.

Klik hier voor meer info

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring