Navigatie overslaan

Noord­hoff Uit­ge­vers uit Gro­nin­gen brengt Bos­at­las van de energie

De Bosatlas: dat is al tientallen jaren misschien wel Groningens bekendste exportproduct. Al meer dan vijftig jaar gebruiken leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs dit paradepaardje van de Groningse boekdrukkunst. Deze oude vertrouwde atlas heeft er een zusje bij gekregen: de Bosatlas van de energie. Deze is niet bedoeld voor nieuwe generaties schoolkinderen maar wel voor iedereen die geïnteresseerd is in de vele facetten van de Nederlandse energiemarkt in heden en verleden.

Op basis van historische bronnen, actuele gegevens en toekomstscenario’s brengt deze atlas verleden, heden en toekomst van energie in Nederland in beeld. Met honderden kaarten en luchtfoto’s van Karel Tomeï maakt de Bosatlas van de energie voor een breed publiek zichtbaar dat energie een cruciaal fundament onder de Nederlandse samenleving was, is en blijft.

Sinds de Gouden Eeuw danken we in Nederland een flink deel van ons economisch succes aan royale voorraden turf, steenkool, aardolie en aardgas in eigen bodem. Dat succes duurt voort tot vandaag de dag: de energie-industrie produceert ieder jaar voor tientallen miljarden euro’s en houdt tienduizenden mensen aan het werk. Ook voor de toekomst van ons land is energie belangrijk.

Dankzij de ligging aan zee, de sterke positie van de zeehavens en de aanwezigheid van gas en een gasinfrastructuur heeft Nederland een uitstekende uitgangspositie als Europees energieknooppunt, onder meer voor aardgas, biomassa en windenergie.

Vele overheden, kennisinstellingen en bedrijven houden zich bezig met energie. Dankzij hun inhoudelijke inbreng is De Bosatlas van de energie geworden tot een actuele en kleurrijke vlootschouw van alles wat Nederland maakt tot energieland bij uitstek.

De Bosatlas van de energie is bestemd voor een breed publiek en verkrijgbaar bij de boekhandel.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring