Navigatie overslaan

Noord­hoff Uit­ge­vers uit Gro­nin­gen in Ber­lijn in de prijzen

Groningen staat bekend als uitgeefstad. Wie kent niet de beroemde Bosatlas en welke scholier las voor zijn literatuurlijst niet een boek van Lijsters? De uitgever van deze schoolboeken, Noordhoff Uitgevers, heeft inmiddels al tal van nieuwe digitale leermiddelen op de markt gebracht, maar nog steeds groeien generaties nieuwe scholieren op met de vertrouwde atlas en met Lijsters. Dat Noordhoff daarnaast ook zeer innovatief is op nieuwe markten bleek onlangs in Berlijn. Daar behaalde de Groningse uitgever een zeer bijzondere prijs.

Bij de prijsuitreiking van de Europese Comenius EduMedia Auszeichnungen 2010 in Berlijn viel Noordhoff Uitgevers onlangs opnieuw in de prijzen. De ‘Digitrainer van Moderne wiskunde’ en de ‘Trainer Basisvaardigheden Spelling’ werden er onderscheiden met een Comenius Siegel . Het Gesellschaft für Pädagogik und Information e.V. kent elk jaar Siegels en Medailles toe aan didactische producten die pedagogisch, inhoudelijk of in vorm vernieuwend zijn.

Beide nieuwe Noordhoff producten richten zich op het trainen en onderhouden van basisvaardigheden, zoals die zijn beschreven door de commissie Meijerink. De Digitrainer van Moderne wiskunde sluit aan bij de Oefenboeken rekenen, maar kan ook zelfstandig worden ingezet. Ook op school zijn ze een groot succes: tot nu toe zijn er al 25.000 van verkocht (2009-2010). De Digitrainer is voor komend schooljaar beschikbaar voor alle niveaus van het voortgezet onderwijs.

Met de Trainer Basisvaardigheden Spelling kunnen leerlingen zelfstandig hun spellingvaardigheid verbeteren. Het programma is volledig digitaal en adaptief, zodat het perfect aansluit op het niveau van de leerling.

In 2009 won Noordhoff Uitgevers met de Digicoach uit het Docentenpakket en het interactieve werkboek van de moderne vreemde talen de Comenius EduMedia Medaille. De Literatuurwebsite van Nieuw Nederlands werd toen onderscheiden met een Siegel.

Noordhoff Uitgevers is hiermee de enige educatieve uitgeverij in Nederland die deze onderscheiding in de wacht wist te slepen.

www.noordhoffuitgevers.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring