Navigatie overslaan

@north-festival: uniek event bom­vol inno­va­ties in auto­noom vervoer

Noord-Nederland is het grootste ‘living lab’ van Europa voor de ontwikkeling van autonoom vervoer. In een gebied van 11.000 km² met twee miljoen inwoners worden al drie jaar lang ideeën en concepten tot werkelijkheid gemaakt. Om deze ontwikkelingen onder de aandacht te brengen, organiseren de provincies Groningen, Drenthe en Friesland op 26 september het unieke @north-festival. Tal van innovaties en toekomstvisies op het gebied van autonoom zullen hier te zien en te beleven zijn.

De drie noordelijke provincies bieden autonoom vervoer projecten volop de ruimte, niet in een gesimuleerde of afgeschermde situatie, maar tussen het echte verkeer. Noord-Nederland is daarmee de enige regio in Europa waar getest wordt met autonoom vervoer in alle vier de modaliteiten: over de weg, per spoor, over het water en in de lucht.

Die unieke status levert een schat aan kennis en innovaties op. Tijdens het @north-festival worden de laatste ontwikkelingen op een bijzondere wijze gepresenteerd en samengebracht. Hier zit je geen uren achtereen op een stoeltje te luisteren naar experts en goeroes, maar laat je je inspireren door hands-on demonstraties en presentaties van de laatste gadgets en innovaties. Vervolgens kun je samen met andere visionairs, financiers, uitvinders, ontwikkelaars, leveranciers, overheden en transportorganisaties aan de slag om de toekomst van autonoom vervoer verder vorm te geven.

Demo’s en primeurs

Het programma van het @north-festival staat dan ook bomvol demo’s en primeurs. Wat te denken van een vaartocht in een onbemand schip, een ritje in een robot-taxi of autonome shuttle-bus en een VR-ervaring je laat rondvliegen in je eigen drone? Of ga in gesprek met onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen, hoor hoe de bekende trendwatcher Vincent Everts de toekomst van autonoom vervoer ziet en ga samen met dagvoorzitter en innovatiespecialist Milou van Elburg op zoek naar nieuwe kansen.

En dan hebben we nog maar een deel genoemd van wat er op 26 augustus allemaal te beleven zal zijn tijdens het @north-festival in Expo Assen. Kijk voor meer informatie over het festival en het bomvolle programma op www.at-north.nl/festival.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring