Navigatie overslaan

Not­to­day­coro­na: idee­ën-sprint om Gro­ning­se bran­ches uit de brand te helpen

Onder de noemer #nottodaycorona gaan Groningse partijen samen aan de slag om met innovatieve oplossingen te komen voor de lokale horeca, beautybranche, winkeliers, onderwijs en dagbesteding voor kansarme kinderen en gehandicaptenzorg. Startups, innovatieve bedrijven, ondernemers en werknemers kunnen zich inschrijven via https://nottodaycorona.nl/ voor een 26 uur durende ideeën-sprint op 24 april en/of 1 mei.

Vele sectoren hebben het op dit moment erg zwaar en vrijwel elke ondernemer heeft te maken met de (financiële) gevolgen van COVID-19. Maar ook in de nabije toekomst zullen veel dingen op een andere manier ingericht moeten worden. Daarom wil Founded in Groningen, in samenwerking met afdelingen van de gemeente Groningen, Startup Weekend Groningen, Yes! Digital, NOO en Studio Plakband, ondernemend talent samenbrengen om verschillende lokale uitdagingen te lijf te gaan en met oplossingen te komen die tijdens, maar ook na deze crisis, een bijdrage leveren aan de maatschappij.

Digitaal talent inzetten

“Groningen is een stad met een ongekende hoeveelheid digital startups en initiatieven daarnaast stroomt ondernemerschap door de aderen van de Groningers”, aldus Max Papo, programmamanager impactvol ondernemen voor Founded in Groningen. “Door de Corona-crisis hebben veel startups en creatievelingen nu minder werk dan normaal, of is het personeel niet volledig inzetbaar. In tijden van crisis is het zonde als bestaande technieken, kennis en skills van deze groep niet ingezet worden, toch?”

Dat is ook gelijk het doel van de digitale snelkookpan, volgens Papo. “De digitale kennis, techniek en creativiteit van startups en innovatieve bedrijven kunnen nu extra meerwaarde bieden voor lokale ondernemers en initiatieven. Voor nu, maar ook als de maatregelen straks langzaam afgeschaald worden. En hopelijk levert dat ook nieuwe initiatieven en samenwerkingsverbanden op die een blijvende impact hebben hier in Groningen.”

Snelkookpan

Tijdens twee verschillende sprints op zowel 24 april als 1 mei, dragen innovatieve ondernemers oplossingen aan voor een zestal geformuleerde uitdagingen. In 26 uur tijd werken deelnemers per uitdaging een plan, inclusief budget, en een concrete oplossing uit, die lokale ondernemers of maatschappelijke organisaties steunt en verder helpt in moeilijke tijden. “Zo kun je bijvoorbeeld denken aan manieren hoe we de dagbesteding voor gehandicapten of mensen met autisme voort kunnen zetten, de lokale winkeliers, beautybranche en horeca kunnen ondersteunen, maar ook kansarme kinderen die nu thuis zitten op een educatieve manier kunnen blijven prikkelen”, zegt Papo.

Deelnemen

Personen, organisaties of teams kunnen op verschillende manieren meedoen. “Je kunt je als individu of team inschrijven, maar ook als coach of expert bijvoorbeeld de deelnemers begeleiden en plannen naar een nog hoger niveau tillen” zegt Papo. “Daarnaast kunnen we altijd extra partners gebruiken - die met de hashtag #nottodaycorona kunnen laten zien dat ze dit initiatief steunen - om zoveel mogelijk mensen te bereiken en organisaties of bedrijven kunnen ook zelf een probleem aandragen waar deelnemers mee aan de slag kunnen gaan. Het is van groot belang dat we niet stil gaan zitten, maar samen de schouders eronder zetten en onze kennis inzetten waar die nu het hardst nodig is.”

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring