Navigatie overslaan

Nuon en RWE zet­ten bouw cen­tra­les Eems­ha­ven voort

De miljardeninvesteringen in de Eemshaven kunnen nu echt los komen. Nadat RWE onlangs officieel toestemming kreeg om verder te gaan met de bouw van haar nieuwe elektrische centrale, heeft de provincie Groningen nu ook de benodigde vergunningen afgegeven voor Nuon.

Onlangs werd al bekend dat er vergunning is aangevraagd voor de bouw van een derde centrale van Advance Power. Dat betekent dat de provincie Groningen kan uitgroeien tot een van de grootste elektriciteitsproducerende provincies van Nederland. Want als de drie centrales klaar zijn komt straks vijftien procent van de totale Nederlandse elektriciteit uit Noord-Groningen. De bouw van de centrales wordt de komende jaren een enorme bron van werkgelegenheid.

Energiebedrijf Nuon kan eind augustus de bouw van haar 'multi-fuel' centrale in de Eemshaven hervatten. In mei vorig jaar moest de bouw van de centrale worden stilgelegd nadat de Raad van State oordeelde dat een aantal bezwaren correct waren en dat de provincie Groningen nieuwe vergunningen moest afgeven.

Milieuorganisaties hadden bij de Raad ook verzocht een bouwstop op te leggen voor de centrale van RWE, maar die concludeerde dat er genoeg maatregelen zijn genomen om flora en fauna te beschermen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring