Navigatie overslaan
19/04/2019

Odyssey Hackathon in voormalige suikerfabriek levert tal van blockchain-innovaties op

Begin april was de voormalige suikerfabriek aan de westkant van Groningen ruim een weekend lang hét wereldwijde middelpunt van de blockchain-community. Tijdens de Odyssey Hackathon 2019, de grootste blockchain-hackathon ter wereld, gingen honderden deelnemers uit alle hoeken van de aardbol op zoek naar nieuwe toepassingen voor deze baanbrekende technologie.

In de video hieronder een impressie van de meerdaagse hackathon. Daarnaast legt organisator Rutger van Zuidam precies uit wat de blockchain-technologie inhoudt en welke rol hij al speelt en nog kan spelen in onze maatschappij. Ook komt Frank Streefland van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) aan het woord. Samen met collega-onderzoekers inventariseerde hij op basis van een grote hoeveelheid data hoe de deelnemende teams opereerden en of daaruit sleutels voor succes zijn af te leiden.

Klik hier voor meer informatie over de Odyssey Hackathon en bekijk hier een overzicht van alle prijswinnende blockchain-innovaties die het event dit jaar opleverde.

dinsdag 16 april 2019
Klimtoren Excalibur: de wereldberoemde blikvanger van recreatiegebied Kardinge
donderdag 11 april 2019
The Main Event tovert voormalige suikerfabriek om tot walhalla voor gamers