05/02/2020

Odyssey Hackathon komt er weer aan: inschrijven kan nog tot 24 februari

Van 3 tot en met 5 april is het zover: dan staat in Groningen de vierde Odyssey Hackathon op de agenda. Odyssey, door het Amerikaanse zakenblad Forbes omschreven als ‘Europe’s leading hackaton’, brengt 105 internationale teams, en meer dan 2000 deelnemers naar Groningen.

In een hackathon van slechts 48 uur gaan ze gezamenlijk aan de slag met nieuwe oplossingen voor complexe vraagstukken. Partijen als KLM, Engie, TVM, het ministerie van Defensie, de politie en het Kadaster leveren de zogeheten challenges aan.

Naast de mogelijkheid om echte pilots te lanceren na de hackathon, is er tevens €200.000,- prijzengeld beschikbaar voor de beste teams.

Odyssey

Sinds de eerste Odyssey Hackathon in 2017 zijn er meer dan 3000 mensen van over de hele wereld naar Groningen gereisd om mee te doen. Het doel is dat de teams in 48 uur prototypes ontwikkelen, daarbij geholpen door programmapartners en meer dan 200 gespecialiseerde experts, zoals juridische adviseurs en financiële toezichthouders.

Sinds de eerste editie zijn er meer dan 230 prototypes voortgekomen uit het programma dat de uitdagingen van meer dan 40 partners aanpakt.

Uitdagingen hackathon

In totaal zijn er 21 uitdagingen geformuleerd waar de teams mee aan de slag kunnen. Het gaat dan om uitdagingen op het gebied van bijvoorbeeld the Future of Acute Healthcare, Public Safety, Fossil free future en internet of Logistics. De uitdagingen zijn stuk voor stuk aangedragen door overheden, bedrijven en non-profitorganisaties.

Teams kunnen zich nog tot en met 24 februari inschrijven voor de hackathon.

05/02/2020
Filmpje: EAZ Wind wil dé energieleverancier van het boerenerf worden
04/02/2020
Groningen Airport Eelde eerste luchthaven met elektrische laadpaal voor vliegtuigen