Navigatie overslaan

Odys­sey Hack­a­thon komt er weer aan: inschrij­ven kan nog tot 24 februari

Het Groningse evenement Odyssey Hackathon is uitgesteld vanwege het coronavirus, maakte oprichter Rutger van Zuidam bekend. Odyssey is een van de grootste hackathons ter wereld en zou begin april plaatsvinden, maar wordt uitgesteld naar 19-21 juni. De hackathon brengt jaarlijks 2000 deelnemers uit vijftig landen samen. Enkele teams hebben al afgezegd. Naast de groeiende zorg over de verspreiding van het virus, is er het risico dat Odyssey nu niet het gebruikelijke niveau haalt ,,Alle teams die zich hadden ingeschreven, worden benaderd met de vraag of ze in juni alsnog komen’’, aldus Van Zuidam. Odyssey is door het Amerikaanse zakenblad Forbes omschreven als ‘Europe’s leading hackaton’.

Een hackaton is een bijeenkomst waar geselecteerde teams uit de hele wereld samen met experts uit het bedrijfsleven, overheden en de wetenschappelijke wereld oplossingen bouwen voor complexe maatschappelijke vraagstukken. Partijen als KLM, Engie, TVM, het ministerie van Defensie, de politie en het Kadaster leveren de zogeheten challenges aan waar binnen 48 uur een oplossing voor gevonden moet worden.

Naast de mogelijkheid om echte pilots te lanceren na de hackathon, is er tevens €200.000,- prijzengeld beschikbaar voor de beste teams.

Odyssey

Sinds de eerste Odyssey Hackathon in 2017 zijn er meer dan 3000 mensen van over de hele wereld naar Groningen gereisd om mee te doen. Het doel is dat de teams in 48 uur prototypes ontwikkelen, daarbij geholpen door programmapartners en meer dan 200 gespecialiseerde experts, zoals juridische adviseurs en financiële toezichthouders.

Sinds de eerste editie zijn er meer dan 230 prototypes voortgekomen uit het programma dat de uitdagingen van meer dan 40 partners aanpakt.

Uitdagingen hackathon

In totaal zijn er 21 uitdagingen geformuleerd waar de teams mee aan de slag kunnen. Het gaat dan om uitdagingen op het gebied van bijvoorbeeld the Future of Acute Healthcare, Public Safety, Fossil free future en internet of Logistics. De uitdagingen zijn stuk voor stuk aangedragen door overheden, bedrijven en non-profitorganisaties.

Teams kunnen zich nog tot en met 24 februari inschrijven voor de hackathon.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring