Navigatie overslaan

Oldenburger|Fritom blinkt uit in logis­tiek én scholing

Een grote mate van maatschappelijke betrokkenheid én zakelijk succes: volgens sommigen zijn die twee onverenigbaar. Maar er zijn bedrijven die het tegendeel bewijzen. Neem bijvoorbeeld logistiek dienstverlener Oldenburger|Fritom uit Veendam.

Zakelijk gezien gaat het dit succesvolle Oost-Groningse bedrijf duidelijk voor de wind: de winst van de Ondernemersprijs 2014 van branchevereniging Transport en Logistiek Nederland (TLN) en een nominatie voor de Groninger Ondernemingsprijs zijn daar meer dan voldoende bewijs van. Maar het is niet alleen in zijn markt dat Oldenburger|Fritom uitblinkt; het werd ook al eens uitgeroepen tot beste leerbedrijf van Nederland.

Oldenburger|Fritom heeft al bijna 97 jaar ervaring in logistieke dienstverlening. ‘We leveren een totaalconcept‘, zegt algemeen directeur René Dale. ‘We bieden transport- en forwardingdiensten aan over weg, spoor, water en lucht. Daarnaast houden we ons bezig met warehousing en bieden we logistieke oplossingen, onder andere in de vorm van projectmanagement en logistic engineering.’

De 160 medewerkers van Oldenburger|Fritom zijn volgens de directeur zeer betrokken. De verantwoordelijkheden en bevoegdheden liggen zo laag mogelijk in de organisatie. Zo is er voor iedereen ruimte om te ondernemen. Dale: ‘We zijn steeds bezig onze bedrijfsprocessen te verbeteren en te optimaliseren, zodat onze dienstverlening continu verbetert. We noemen dat het ‘Continuous Improvement Program’. Dit ‘lerend vermogen’ heeft de onderneming veel opgeleverd. Niet alleen in 2014, maar ook in 2010 won Oldenburger|Fritom al een belangrijke ondernemersprijs. ‘We hopen die koers voort te zetten en misschien mogen we dit jaar nog wel een prijs in ontvangst nemen’, lacht René Dale.

De prijs voor beste leerbedrijf kon het Veendammer bedrijf in 2012 op zijn naam schrijven. Om ook in de toekomst dat lerend vermogen te behouden, investeert Oldenburger|Fritom volop in zowel huidige als toekomstige medewerkers. Zo worden er elk jaar verschillende BBL-werk/leertrajecten aangeboden, die vaak uitmonden in een dienstverband, en onderhoudt het bedrijf nauwe contacten met onderwijsinstellingen in de regio.

Volgens de jury stak Oldenburger|Fritom boven de andere kandidaten uit omdat het een totaalpakket aan opleidings- en trainingsmogelijkheden biedt, waaruit voor iedere medewerker een eigen scholingsplan wordt samengesteld. Daarnaast bied het bedrijf volop stageplekken voor verschillende opleidingsniveaus, die ook nog eens relatief vaak resulteren in een baan.

Oldenburger|Fritom helpt op die manier dus niet alleen zichzelf aan goed opgeleid en betrokken personeel, het geeft ook nog eens veel jongeren uit de regio de kans op een goede opleiding en daardoor een betere toekomst.

www.oldenburgerfritom.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring