Navigatie overslaan
10/11/2016

Omgevingsbalans 2016: alle Groningse feiten en cijfers in overzichtelijk digitaal document

De gezondheidszorg is met bijna 55.000 banen de belangrijkste werkgever in de provincie Groningen, Nederlandse vakantiegangers gaven in 2015 ruim 55 miljoen euro uit, liefst 17 procent meer dan een jaar eerder, en er zijn in Groningen wel 2540 rijksmonumenten te vinden: het is slechts een kleine greep uit het grote aantal feiten en cijfers uit de online te raadplegen Omgevingsbalans 2016-2020 van de provincie Groningen.

De gegevens zijn onderdeel van de Omgevingsvisie Groningen 2016-2020. Dit diepgravende beleidsdocument vormt de basis voor vrijwel alle plannen die de provincie de komende jaren zal maken als het gaat om de inrichting en het beheer van de Groningse leefomgeving.

In de Omgevingsbalans staan cijfers en grafieken over allerlei onderwerpen waar de provincie zich mee bezighoudt, zoals gaswinning, bevolkingskrimp, energietransitie, landbouw, natuur en erfgoed. De provincie gebruikt de cijfers om de ontwikkelingen in het beleid te kunnen volgen en waar nodig bij te stellen. Het overzicht verschijnt eens in de twee jaar, zodat nieuwe ontwikkelingen kunnen worden gesignaleerd.

Trends
In de grafieken zijn de provinciale trends van de afgelopen tien jaar duidelijk te zien. Zo valt te lezen hoe het aantal inwoners van de gemeente Groningen met meer dan tien procent groeide, hoe het gebruik van de trein en de snelle busverbindingen (de Qlink en de Qliner) is toegenomen en hoe ook de productie van zonne-energie in het afgelopen decennium met liefst 8000 procent is gestegen.

Klik hier om alle feiten en cijfers online te bekijken.

dinsdag 08 november 2016
Noord-Nederlands mkb beschikt over verrassend veel innovatiekracht
donderdag 27 oktober 2016
Check GroningenLife! en beleef de leukste studentenstad van Nederland