Navigatie overslaan

Omscho­lings­pro­gram­ma voor gedu­peer­den coronacrisis

Werkzoekenden, die hard zijn geraakt door de coronacrisis, kunnen met een speciaal omscholingsprogramma worden klaargestoomd voor een nieuwe baan op het gebied van online marketing. Het gaat om een initiatief van de gemeente Groningen, in samenwerking met opleider Competence Factory.

Het doel van het opleidingsprogramma ‘Traineeship Future Online Marketeer’ is om de kandidaten aan werk te helpen in de marketingbranche. Hierbij volgen de deelnemers een traineeship waarbinnen zij worden opgeleid tot specialist in een specifieke online marketing-discipline. Het traineeship is zo ontwikkeld dat deze aansluit op de vraag naar online professionals vanuit het hogere MKB-segment.

Professionals die in sectoren werken die het hardst zijn geraakt door de coronacrisis, zoals de detailhandel, horeca en zakelijke dienstverlening, worden door de gemeente Groningen gestimuleerd om het opleidingsprogramma te volgen. Maar ook professionals in functies die dreigen te verdwijnen door robotisering kunnen meedoen.

Meer werkgelegenheid

Jelle Vogelzang, senior accountmanager Directie Werk bij de gemeente Groningen, ziet de samenwerking als een waardevolle stap naar het creëren van meer werkgelegenheid: “We zien in Groningen veel vraag naar online marketing specialisten. Er zijn aardig wat mensen die momenteel in een uitkeringssituatie zitten en affiniteit hebben met dit vakgebied”, zegt hij.

“Het ontbreekt hen echter aan bewijslast om binnen te komen bij organisaties die behoefte hebben aan deze specialisten. Door het traject wat we met Competence Factory hebben opgezet verwachten we dat kandidaten wel binnen komen bij deze organisaties en zo onafhankelijk worden van de gemeente Groningen.”

Coronacrisis

Door de coronacrisis is de werkloosheid in Nederland hard gestegen. In Groningen werkt ruim een kwart van alle werknemers in een sector die te maken heeft met (zeer) grote krimp van werkgelegenheid, zoals de horeca en de uitzendbranche.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring