Navigatie overslaan

Ondanks reces­sie toch flin­ke mee­val­lers in Groningen

Ondanks het feit dat de recessie in 2011 het hele land hard raakte, heeft het stad Groningen toch enkele flinke meevallers kunnen noteren. Zo nam de werkgelegenheid toe, was de woningmarkt vitaler dan in de rest van het land en bleven grote investeringsprojecten op stoom. Daarnaast blijkt dat de stad nog altijd een van de sterkst groeiende studentensteden van Nederland is.

Vooral door de voortdurende aanwas van studenten groeide het aantal inwoners van Groningen vorig jaar naar 193.183. Een groot deel van die Groningers kan in de stad aan het werk, want het aantal arbeidsplaatsen steeg in 2011, tegen de recessie in, met 3300 naar bijna 136.000. Een belangrijke motor van deze groei was de bedrijvigheid rond het thema Healthy Ageing.

Wat betreft de woningbouw deed Groningen het beter dan veel andere Nederlandse gemeenten. Waar in sommige delen van het land de nieuwbouw in 2011 volledig op zijn gat lag, werden er Groningen maar liefst 950 nieuwe woningen gebouwd.

Ook andere grote investeringsprojecten bleven vorig jaar op stoom. Zo zijn de werkzaamheden aan de nieuwe Oostwand van de Grote Markt inmiddels in volle gang, is de aanbestedingsfase voor de Regiotram gestart en is er samen met Rijkswaterstaat een plan bedacht voor het beter toegankelijk maken van de stad door aanpak van de Zuidelijke Ringweg.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring