Navigatie overslaan

Onder­ne­mers­fac­to­ry Win­scho­ten: werk­plek­ken en trai­nin­gen voor star­ten­de ondernemers

Startende ondernemers die op zoek zijn naar een werkplek in Oost-Groningen kunnen binnenkort terecht bij de Ondernemersfactory in Winschoten. Niet alleen vinden ze daar ruimte om hun bedrijf verder te laten groeien, ze kunnen zich ook aanmelden voor verschillende, gesubsidieerde, trainingsprogramma’s.

De Ondernemersfactory biedt kleine ondernemers straks tal van voordelen. Zo kunnen ze hun klanten ontvangen in een professionele ruimte en kunnen ze zich laten inspireren door of sparren met andere ondernemers. Daarnaast hebben ze meer bedrijvigheid om zich heen dan wanneer je als starter thuis aan de keukentafel je onderneming begint. Uit onderzoeken is gebleken dat startups sneller groeien in een dergelijke omgeving.

Naast deze werkplekvoordelen, zijn er in de Ondernemersfactory ook drie verschillende trainingsprogramma’s voor startende ondernemers beschikbaar. De programma’s, die alle drie een jaar duren, zijn ontwikkeld door de Advisorgroep en zijn door de provincie Groningen goedgekeurd voor de Groninger Ondernemersregeling. Dat betekent dat ondernemers tot 5.000 euro subsidie kunnen krijgen als ze een van deze programma's volgen.

Trainingsprogramma's
De drie programma’s waaruit ondernemers kunnen kiezen variëren in kosten van 600 tot 3.000 euro per jaar. IBIS 1 is het meest uitgebreide programma en biedt naast een vaste werkplek diverse faciliteiten, zoals overlegruimtes, bedrijfsbezoeken, een inloopspreekuur en trainingsactiviteiten. De trainingen vinden één keer per maand plaats en duren vier uur. Ook vinden er twaalf keer per jaar individuele coaching- en adviesgesprekken plaats.

Dan is er nog ‘IBIS 2’, dat voor één of meerdere dagen een flexplek aanbiedt met dezelfde faciliteiten en hetzelfde trainingsprogramma als IBIS 1.

Het laatste en goedkoopste programma is IBIS 3. Daarbij krijgen ondernemers geen werkplek, maar hebben ze wel toegang tot trainingsactiviteiten en andere faciliteiten van de Ondernemersfactory.nl, binnenkort online.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring