Navigatie overslaan

Onli­ne revo­lu­tie goed voor ApplicationNet

De online revolutie zorgt ervoor dat het goed gaat met het Groningse ICT-bedrijf ApplicationNet. Het bedrijf liet in de laatste drie jaren een omzetgroei zien van 144 procent. En dat was ook genoeg om een Gazellenprijs te krijgen van het Financieel Dagblad. Maar, de sky is de limit bij het bedrijf. Letterlijk en figuurlijk. Niet alleen omdat voor het komende jaar een nog veel grotere omzetgroei wordt verwacht. Maar ook omdat het bedrijf zich richt op een nieuwe term in ICT-land: cloud computing.

Bij Cloud computing heb je als het ware een harde schijf op het internet. ApplicationNet maakte voor KPN een vertaling: ‘Werkplek Online’. Het is eigenlijk een werkplek die altijd beschikbaar is vanaf elke willekeurige pc met een internetverbinding. Als je inlogt, kom je meteen op het ‘bureaublad’, zoals je dat op kantoor zou hebben. Inclusief alle programma’s en bestanden die je nodig hebt om te functioneren.

ApplicationNet, dat in 2002 is opgezet en inmiddels 50 werknemers heeft, ziet zichzelf als jong, high-tech en vernieuwend. Ondanks dat het bedrijf in 2008 een onderdeel is geworden van KPN, willen ze de zelfstandigheid behouden. ‘We zijn een klein en innovatief bedrijf, met daaraan gekoppeld de kracht en financiële zekerheid van een grote speler’, zo liet directeur De Vries weten.

Een Gazellen Award wordt uitgereikt bij een groei in drie jaar van twintig procent of meer. ApplicationNet realiseerde een groei van 144 procent, fors meer. Maar voor het komende jaar verwacht men een groei van 170 procent. Volgens het bedrijf speelt zich steeds meer online af en dat zorgt ervoor dat de markt groot is. Volgens directeur De Vries staat er een goede basis en is het bedrijf één van de grotere spelers op de markt. ‘We willen die positie verder uitbouwen’, aldus het bedrijf.

www.applicationnet.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring