Navigatie overslaan

Ont­dek het wad tij­dens de Werel­derf­goed­we­ken van de Waddenvereniging

De Waddenzee staat natuurlijk niet voor niks op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Wie meedoet aan één van de activiteiten die de Waddenvereniging organiseert in het kader van de Werelderfgoedweken, kan dit unieke natuurgebied op een erg bijzondere wijze ervaren. Wat te denken van een wadlooptocht naar een onbewoond eiland of een yoga-sessie op een verlaten wadplaats? Het zijn slechts enkele van de vele activiteiten in het kader van de Werelderfgoedweken. Het evenement duurt namelijk nog de hele zomer, tot en met half september.

Avontuurlijk ingestelde mensen kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan een kayaktocht van Lauwersoog naar Schiermonnikoog. Buiten de geul vaar je in ongeveer twee uur naar het eiland. Op de Engelsmanplaat, een zandplaat tussen Ameland en Schiermonnikoog, wordt een tussenstop gehouden. Deelnemers krijgen dan een rondleiding over het eilandje en er wordt een bezoek gebracht aan het vogelwachthuisje.

Ook voor fanatieke wandelaars biedt het wad volop mogelijkheden. Tijdens de Werelderfgoedweken wordt dit gedemonstreerd met een stevige wandeling naar het onbewoonde eiland Rottumeroog. De terugtocht vindt plaats op een passagiersschip. Maar voordat het zover is, is er tijd genoeg een duik in te nemen in zee of te genieten van de ongerepte natuur.

Maar ook mensen die het liever wat rustiger aan doen, komen volop aan hun trekken. Zo worden er bijzondere yoga-sessies gehouden op een verlaten wadplaats, midden in de Waddenzee; de perfecte locatie om eens goed tot rust te komen.

Voor een compleet overzicht van alle activiteiten, kijk op www.werelderfgoedweken.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring