Navigatie overslaan
15/11/2018

Ook dit jaar volop sfeervolle winterse activiteiten in Stad en Ommeland

Of er dit jaar een dik pak sneeuw ligt tijdens de feestdagen is natuurlijk nog even afwachten. Maar ook al zou de meteorologische winter het laten afweten; in de provincie Groningen zal het niet ontbreken aan winterse sferen. Daar zorgen de vele sfeervolle events die verspreid over de maand december worden georganiseerd wel voor.

Vrieskou of niet, vanaf 22 november kunnen de schaatsen weer uit het vet! Vanaf die dag wordt de Grote Markt ruim zes weken lang omgetoverd tot een mega ijsbaan. Dat betekent volop zwieren en zwaaien, en dat middenin de binnenstad en onder het toeziend oog van de Martinitoren.

De schaatsbaan is zo’n 600 vierkante meter groot en wordt sfeervol verlicht en aangekleed rondom het thema ‘frozen’. Handig: de baan is overdekt waardoor er ook bij slecht weer ook gewoon geschaatst kan worden. De ijsbaan ligt tegen het VVV-kantoor, zodat de trappen van het gebouw dienen als tribune.

Uitgeschaatst? Dan kun je neerploffen op het terras voor een (warm) drankje of wat lekkers. Vanaf het terras heb je uitzicht op de schaatsbaan.

13/11/2018
Groningen City Monitor: alle Groningse stadsdata op één overzichtelijke site
08/11/2018
Gemeente Groningen en bedrijfsleven maken afspraken over duurzame stadslogistiek