Navigatie overslaan

Ook Gro­nin­gen in het teken van Inter­na­ti­o­nal Film Fes­ti­val Rotterdam

Net zoals tijdens voorgaande edities zal het International Film Festival Rotterdam zich niet alleen afspelen in de Zuid-Hollandse havenstad. Ook Groningen staat weer volop in het teken van films en videokunst tijdens de jaarlijkse ‘pocket editie’ van het IFFR.

De zeventiende editie van het IFFR in Groningen biedt met ruim 50 lange en korte films veel cinematografisch moois uit alle windstreken. Het festival wordt op woensdag 30 januari geopend met Die Welt, de verrassende debuutfilm van de Groninger filmmaker Alex Pitstra. Daarna zijn tot en met 3 februari de nieuwste films van uiteenlopende grootheden als Kim Ki-duk, Paul Thomas Anderson, Raul Ruiz, Miike Takashi en Bernardo Bertolucci te zien.

Speciale aandacht is er voor ‘SIGNALS: INSIDE IRAN’, een bijzondere verzameling Iraanse cinema en videokunst. Behalve de films uit Rotterdam wordt het festival aangevuld met talkshows, muziek, een heus festivalrestaurant, de IFFRiG afterparty in Vera en, in samenwerking met het Grand Theatre, de Grote Groninger Filmquiz Show en twee bijzondere zwijgende films met live begeleiding.

De voorverkoop start woensdag 23 januari om 10.00 uur in ForumImages. Het volledige programma is te vinden op www.forumimages.nl/iffr

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring