Navigatie overslaan

Ook MKB plukt vruch­ten van Boo­m­ing Eemshaven’

Niet alleen de grote bedrijven en multinationals zijn actief in de Eemshaven, ook het MKB in Noord-Groningen begin steeds vaker vruchten te plukken van de florerende energiebedrijvigheid. Er liggen grote kansen voor het industriële Midden- en Klein Bedrijf in de Eemshaven. Dat meent directeur Harm Post van Groningen Seaports.

Volgens de havendirecteur besteden grote bedrijven gespecialiseerd werk steeds vaker uit. En andersom laten grote bedrijven zich bij de keuze voor een vestigingsplaats steeds vaker leiden door de beschikbaarheid van het industriële midden- en kleinbedrijf. Post verwacht de komende jaren daarom een grote groei van het MKB in en rond de Eemshaven.

Post betoogde een en ander op 27 november bij de officiële opening van een nieuw kantoorpand en bedrijfshallen van het bedrijf Conwad Services in de Eemshaven, onderdeel van de BHC group. Dit bedrijf is een voorbeeld van een MKB-bedrijf dat zich in het kielzog van de energiegiganten steeds meer vestigen in de Eemsmond. De BHC group investeert in haar bedrijf Conwad Services het komende jaar ca. 1 miljoen in verbouw en nieuwbouw.

Conwad Services is onderdeel van BHC Holding dat bestaat uit enkele dochterondernemingen in Nederland en sinds kort ook in Duitsland. BHC staat voor Bakker Hydraulic/Baas Hydrauliek en Conwad Services. De ontwikkelingen en het internationale karakter van de Eemshaven gaven aanleiding om de dienstverlening uit te bouwen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring