Navigatie overslaan
30/05/2018

Ook op cultureel gebied gaat er niets boven Groningen

De provincie Groningen heeft op cultureel vlak het meest te bieden van alle provincies in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van de nieuwe ‘Atlas voor Gemeenten’. Op de lijst van culturele gemeenten staat de stad Groningen op de zevende plaats.

De provincie doet het bijvoorbeeld beter dan Zeeland en Noord-Holland, die de top-3 complementeren. Op stadsniveau presteren Amsterdam, Maastricht, Leeuwarden, Utrecht, Delft en Leiden beter dan Groningen. Rotterdam en Den Haag scoren daarentegen slechter. Conclusie: Amsterdam is de culturele hoofdstad van Nederland, maar het noorden van het land heeft zijn inwoners op cultureel gebied meer te bieden dan de rest van Nederland

De Atlas voor Gemeenten wordt woensdag in Leeuwarden gepresenteerd. De Friese stad is dit jaar culturele hoofdstad van Europa.

De cultuurindex is samengesteld door onder andere de Boekmanstichting. Ze hebben gekeken naar het culturele aanbod op het gebied van onder andere podiumkunsten, erfgoed, beeldende kunst, letteren en film. In Atlas voor gemeenten 2018 is voor het eerst de Regionale Cultuurindex geïntroduceerd.

de Atlas
In de Atlas voor gemeenten worden de 50 grootste gemeenten van Nederland op 50 punten met elkaar vergeleken. Tevens bevat de Atlas veel ranglijsten waarmee de relatieve positie van een gemeente kan worden bepaald. De Atlas biedt zo een schat aan informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in het wel en wee van de Nederlandse gemeenten.

https://www.atlasvoorgemeenten.nl/

donderdag 24 mei 2018
Nieuwe glasvezelverbinding maakt Eemshaven nog aantrekkelijker als dataport
dinsdag 22 mei 2018
Koopman Logistics Group wint innovatieprijs met blockchaintechnologie