Navigatie overslaan

Op Roa­kel­dais: de hele wereld danst in Warffum

Dansgroepen uit de hele wereld reizen elk jaar weer af naar Warffum voor het folkloristisch dansfestival Op Roakeldais. Maar het is tegenwoordig al lang niet alleen meer folklore dat de klok slaat op het vierdaagse festival. Er valt dit jaar, tijdens de alweer 50e editie, weer vier dagen lang van alles te beleven in het Groningse dorp: van dansvoorstellingen en –workshops tot optredens van bekende artiesten.

Tijdens het festival tonen dansgroepen uit de hele wereld met trots hun cultuur in de vorm van zang, dans en muziek. De deelnemers treden op in hun traditionele, vaak kleurrijke kledij en brengen zo Warffum in vrolijke zomerse sferen. Dit jaar doen dansgroepen uit onder meer Bulgarije, Argentinië, China, Cuba, Martinique, Swaziland, Chili, Botswana en Jordanië Warffum aan.

Het festival vindt plaats in en rond de Op Roakeldaishal. In totaal zijn er vijf podia, waarvan een deel overdekt.

Vrijdagavond de 26e is ‘Latin Night’ in het dorp. De grote tent van het festival zal dan worden omgetoverd tot een dampende salsatempel, met live optredens van Cubaanse muzikanten en dansers, workshops en DJ’s die de dansvloer binnen no-time vol weten te krijgen.

Maar het is niet alleen folklore dat de klok slaat. Tijdens het vierdaagse festival zijn er ook optredens van onder andere SLAM FM-discjockey Robin Lefeber, DJ Jeroen Post, Praia del Sol, Nakatomi en The Euro’s. En dan zijn er ook nog volop activiteiten voor kinderen, zoals dans- en muziekworkshops en spelletjes.

www.oproakeldais.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring