Navigatie overslaan

Op Roa­kel­dais: muziek en dans brengt werel­den samen in Warffum

Al sinds 1966 wordt in het Noord-Groningse Warffum één van de grootste dansfestivals van Europa gehouden: Op Roakeldais. Door de decennia heen heeft het evenement zich weten te ontwikkelen van een puur op traditionele dans gericht feestweekend tot een modern dans- en muziekfestival. Van de swingende muziek van latin ster Rolf Sanchez tot de indrukwekkende haka’s van Nieuw-Zeelandse Maori’s en van popmuziek van eigen bodem tot volksdansers uit alle hoeken van de wereld: er is voor iedereen iets te beleven tijdens Op Roakeldais 2017.

Één van de grootste namen die voor de komende editie op het programma staan is Rolf Sanchez. De Dominicaans-Nederlandse zanger woont tegenwoordig in Miami en werkt daar met de grote namen in de latin muziekwereld. Niet voor niks stond hij een tijd lang op de nummer één in de Amerikaanse latin charts met zijn hit ‘Por si on te vuelvo a ver’.

Naast livemuziek en vele dansoptredens zijn er tijdens Op Roakeldais ook tal van workshops. Dit jaar komen veel van de dansers na hun optreden zelfs het publiek in om de toeschouwers direct de fijne kneepjes bij te brengen. Zo wordt het festival niet alleen een feest van dans en muziek, maar ook van internationale verbroedering.

Kijk voor meer informatie en het voorlopige programma op www.oproakeldais.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring