Navigatie overslaan

Oplei­ding met baan­ga­ran­tie voor talent­vol­le Gro­ning­se programmeurs

De IT Academy Noord-Nederland heeft in samenwerking met het Groningse internetbureau theFactor.e en het in Assen gevestigde IT-bedrijf Centric Software Professionals een gratis opleiding ontwikkeld die bij afronding gegarandeerd tot een baan leidt bij één van de deelnemende bedrijven. Het unieke studieprogramma ‘House of Developers’ is bedoeld om jonge en talentvolle developers te behouden voor de noordelijke IT-sector.

In mei 2016 gaat het eerste House of Developers-traject van start. In slechts twaalf weken worden maximaal acht jonge programmeurs van de Hanzehogeschool opgeleid tot junior developer voor het content management-platform Sitecore. Dit wereldwijd veelgebruikte platform is sterk in ontwikkeling en voor een goede implementatie zijn volop specialisten nodig. Die zijn momenteel onvoldoende aanwezig in het Noorden, zo constateerden theFactor.e en Centric. ‘Goede programmeurs zijn schaars. Daarover praten we al geruime tijd en nu wilden we er ook écht iets aan doen’, aldus Marco de Jong, directeur van theFactor.e.

De samenwerkende bedrijven richtten daarom in samenwerking met de IT Academy in korte tijd een opleidingsprogramma in. Ook zetten ze een wervingscampagne op. “Het is alles bij elkaar genomen een flinke investering, maar die doen we heel bewust. En we helpen niet alleen onszelf en Centric hiermee; een constructie als deze kan voor elk techbedrijf in het Noorden waardevol zijn. Investeren in de kennis en kunde van jonge mensen is sowieso zinvoller dan alleen investeren in ‘plat werven’’, zo zegt De Jong.

Maar ook voor de jonge programmeurs die worden toegelaten, zijn de voordelen van deelname groot. Niet alleen vanwege de gegarandeerde baan die bij afronding op ze wacht, maar ook omdat dankzij de samewerking met de IT Academy een inhoudelijk erg sterke opleiding is neergezet.

Het inrichten en opstarten van een dergelijk programma is best spannend, zo stellen de initiatiefnemers. Daarom kozen theFactor.e en Centric ervoor om samen op te trekken. ‘Het is behalve spannend, ook belangrijk en noodzakelijk’, aldus Joop Rass, regiomanager Noordoost-Nederland van Centric. ‘Ik ben er dan ook een voorstander van dat meer bedrijven binnen onze sector op zoek gaan naar mogelijkheden om samen te werken. We zijn namelijk allemaal bezig met hetzelfde doel: zorgen dat er genoeg talent in het Noorden is.’

Voor meer informatie: www.houseofdevelopers.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring