Navigatie overslaan

Over­nach­ten mid­den­in een wijk: Stee in Stad

In Groningen kunnen toeristen sinds kort overnachten op een bijzondere plek: middenin een wijk, in een gewone bovenwoning, maar op een van de speciaal ingerichte slaapkamers. Het gaat om het project Stee in Stad, een werkervaringsproject dat draait op vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Er zijn in totaal negen hotelkamers, verdeeld over drie bovenwoningen in de Groningse Korrewegwijk, op loopafstand van het centrum. De gasten vormen samen de tijdelijke bewoners van een woonhuis in een wijk, is het idee erachter.

De negen kamers zijn elk op een andere, bijzondere manier ingericht. Geen van de kamers is hetzelfde. Elk huis telt twee tweepersoonskamers en één eenpersoonskamer. De prijzen zijn vanaf 45 euro.

De receptie is ondergebracht in een voormalig buurtwinkelpand. De woningen bevinden zich op nog geen 400 meter afstand van de ‘receptie’.

Stee in Stad is een initiatief van vijf maatschappelijke organisaties die elk vanuit eigen perspectief en expertise werken aan verbetering van het leefklimaat in Groningse wijken. Het gaat om Wooncoperatie Lefier, Alfa-College, Vrouwencentrum Jasmijn, Gemeente Groningen en Werkpro.

www.steeinstad.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring