Navigatie overslaan

Para­gon win­naar Gro­nin­ger Ondernemingsprijs

Hondenkauwproductenmaker Paragon uit Veendam heeft de Groninger Ondernemingsprijs gewonnen. Deze prijs is voor ondernemingen die zich 'op een bijzondere manier hebben onderscheiden' in het Groninger bedrijfslandschap. De andere genomineerden waren Drenth Holland uit Oude Pekela en SCA uit Hoogezand. De prijs, die bestaat uit een beeldje en een Abel Tasman penning, werd uitgereikt door commissaris der koningin Max van den Berg.

"Een gezonde hond is een vrolijke hond" is het motto van Paragon Products B.V. Hier wil Paragon graag een bijdrage aan leveren door het produceren en distribueren van gezonde "plantaardige" honden kauwproducten in unieke vormen die helpen om het gebit te reinigen, maar ook meehelpen aan de algemene gezondheid en vitaliteit van de hond. De hondeneigenaar kan zo zijn hond verwennen met een verantwoorde snack met een laag vet gehalte.

Paragon komt voort uit een onderzoeksproject van aardappelverwerker Avebe. Paragon-directeur Wim Pater ontdekte een nieuwe toepassing voor bioplastics, die door Avebe als te duur werden bestempeld, door ze te verwerken tot hondenkauwproducten. Inmiddels verkoopt Paragon zijn producten over de hele wereld.

De prijs werd uitgereikt in Martiniplaza in de stad. Vorig jaar werd Variass, ook uit Veendam, onderneming van het jaar. De prijs bestaat vanaf 1998.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring