Navigatie overslaan

Paul van Gel­der nieu­we baas Gasunie

De in Groningen gevestigde NV Nederlandse Gasunie heeft vanaf 1 september een nieuwe Chief Executive Officer (CEO). Paul van Gelder volgt dan Marcel Kramer op. Kramer vertrekt in verband met het bereiken van de zestigjarige leeftijd. Van Gelder (1969) is momenteel nog werkzaam bij TAQA Europa BV en TAQA Energy BV.

Onder Kramers leiding ontwikkelde Gasunie zich tot een van de grootste gastransportbedrijven in Europa, met grensoverschrijdende dienstverlening aan een groeiend aantal (inter)nationale klanten. Momenteel is een aantal grote projecten in uitvoering, waaronder de uitbreiding van het Nederlandse gastransportnet, Gate LNG terminal en het gasopslagproject bij Zuidwending. Vanuit die positie levert Gasunie een belangrijke bijdrage aan de voorzieningszekerheid en aan de uitbouw van de rol van Nederland in het Europese gastransport.

Paul van Gelder is momenteel verantwoordelijk voor de Europese activiteiten van TAQA. In Nederland houdt TAQA zich bezig met de exploratie, productie en het transport van olie en gas. Daarnaast beheert TAQA Energy de Piek Gas Installatie in Alkmaar en werkt de onderneming samen met partners aan de realisatie van een nieuwe gasopslagfaciliteit bij Alkmaar (Bergermeer Gasopslag). Van Gelder is tevens voorzitter van NOGEPA (Nederlandse Olie- en Gasexploratie en Productie Associatie). Voor de overname van dit bedrijf door TAQA in 2006, werkte Van Gelder als manager voor BP Nederland Energie. Eerder was hij onder meer werkzaam als Directeur Logistiek bij Driessen Aerospace Systems in Nederland en Tsjechië. Daarvoor vervulde hij diverse functies in binnen- en buitenland bij de Nederlandse Luchtmacht en de Nederlandse Marine, waaronder die van Commanding Officer.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring