01/05/2008

Peddelend en pedalend door het Oost-Groningse landschap

Het is weer eens iets anders dan te voet of per auto het Groninger landschap verkennen: het intitiatief Peddel en Pedaal, ontwikkeld door Boekingspunt Oost-Groningen. Op een van de zes stations stap je op de fiets of in de kano, om vervolgens een route af te leggen en op het volgende station over te stappen op het andere vervoermiddel.

In totaal zijn er zes stations waar je de mogelijkheid hebt om over te stappen van de fiets op de kano of juist andersom. De stations liggen in Sellingen, Jipsinghuizen, Bourtange, Veelerveen , Wedderbergen en Nieuwe Pekela. De officiële opening van het nieuwe Peddel en Pedaal-seizoen vond plaats op 22 maart, op Wereld Water Dag. Er zijn verschillende routes waar je uit kunt kiezen.
Westerwolde is, met zijn gesloten landschappen, het dal van de Ruiten Aa en de Westerwoldse Aa, zijn bossen, ruimte en cultuurhistorie een ideaal gebied voor fiets- en kanotochten. Een uitgebreid netwerk van fietspaden en de vele kanalen en riviertjes maken verrassende en uitdagende tochten mogelijk.

Peddel en Pedaal heeft zes kano- en fietsstations, meer dan 40 kilometers kanoroute en meer dan 300 kilometer nieuwe fietsroute ontwikkeld. De routes voeren u dwars door bijzondere natuurgebieden, langs afwisselende landschappen en door leuke dorpen.

Zie voor meer info www.boekingspunt.nl

01/04/2008
Verwarmingsradiatoren gaan huizen koelen
01/04/2008
Gemeenten ondertekenen het Energieakkoord Noord Nederland