Navigatie overslaan

Per­cen­ta­ge leeg­staan­de Gro­ning­se kan­to­ren onder lan­de­lijk gemiddelde

Hoewel de leegstand van kantoorpanden ook in Groningen danig is gestegen, is de situatie in andere delen van het land een stuk ernstiger. In Groningen steeg het percentage leegstaande kantoorruimte het afgelopen jaar naar 10 procent, terwijl het landelijk gemiddelde maar liefst 15 procent bedraagt.

De gemeente Groningen zegt er alles aan te gaan doen om de leegstand zo klein mogelijk te houden. Daarin spelen ook bedrijven een belangrijke rol. Succesvolle Groningse voorbeelden van het tegengaan van leegstand zijn bijvoorbeeld de geplande verbouwing van het voormalig kantoor van ABN AMRO tot het duurzame nieuwe hoofdkantoor van GasTerra en het geschikt maken van het oude belastingkantoor aan de Hofstede de Grootkade voor jongerenhuisvesting.

De afgelopen jaren is onder invloed van de financiële en economische crisis de groei van de vastgoedmarkt gestagneerd. De markt is veranderd van een groeimarkt in een vervangingsmarkt. Door het hele land heeft dit geleid tot leegstand en herstructureringsproblemen. Deze problematiek vraagt om meer flexibiliteit, vindt het Groningse college van B&W, waardoor revitalisering, herbestemming en creatief maatwerk mogelijk worden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring