Navigatie overslaan

Per­fox: niet voor één gat te vangen

Bijna honderd jaar geleden was het in Veendam gevestigde Perfox de eerste producent van geperforeerd staal in Nederland. Tegenwoordig is het bedrijf veruit de grootste in zijn branche in het land en levert het geperforeerd staal voor allerlei doeleinden aan klanten over de hele wereld. Zo worden de producten van Perfox gebruikt in filters in bijvoorbeeld de auto-industrie en machinebouw, in schakelkasten en andere elektronische apparaten, maar ook als gevelbedekking voor gebouwen en in de kantoor- en woninginrichting.

De veelal technische producten zijn voor de meeste mensen onzichtbaar. Dat is met de gevelbekleiding wel anders. De platen van Perfox zijn namelijk onder andere te zien op de gevel van het markante ING-hoofdkantoor in Amsterdam, BMW World in München, een groot overdekt winkelcentrum in Londen en vele tientallen Audi Terminals verspreid in Europa en daarbuiten. Allemaal moderne en futuristische gebouwen die er zonder de gevelbekleding van Perfox een stuk minder spectaculair hadden uitgezien.

Dankzij een state-of-the-art machinepark weet Perfox een groot aantal verschillende perforaties in het metaal aan te brengen. Daarnaast maakt een samenwerking met decorisatiespecialist TS Visuals het sinds deze zomer mogelijk om op de perforeerde platen ook nog een afbeelding aan te brengen. Hiervoor worden pigmenten ingebracht in een speciaal coating op de plaat. Hierdoor is het resultaat uiterst duurzaam en graffitibestendig.

www.perfox.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring