Navigatie overslaan

Pezy richt inno­va­tie­ve blik op de toekomst

Het bedrijf Pezy Product Innovation, bekend van vele productontwerpen, heeft de blik naar de toekomst gericht. De termen Cradle to Cradle (C2C) en duurzaamheid zijn een integraal onderdeel geworden van het ontwerpproces. De centrale gedachte van de C2C-filosofie (wieg tot wieg), is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Het gaat onder het motto ‘waste equals food’. “Wij hebben als eerste ontwerpbureau ter wereld een accreditatie gekregen voor deze werkwijze”, vertelt Robert van den Berg, marketing manager in het bedrijf. “En daar zijn we uiteraard heel erg blij mee gezien de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.”

Pezy Product Innovation levert écht werkende productontwerpen aan haar opdrachtgevers. En dat is, naast de unieke C2C-accreditatie, de grote kracht van het bedrijf, dat in Groningen een filiaal heeft. Het legde de ontwerpers geen windeieren, want grote multinationals als Ahrend, Heineken en Philips schakelden het bedrijf in voor het ontwerp van een compleet product of onderdeel. Pezy heeft een aandeel gehad in de ontwikkeling van vele generaties Senseo’s, de Living Colors lampen van Philips en het Heineken tapvaatje.

De vestiging in Groningen beschikt over een eigen ontwikkelwerkplaats en een testlab. Er zijn in Nederland geen andere bureaus met een dergelijke opzet, zo laat Van den Berg weten. “Een ontwerpbureau stuurt vaak alleen maar een paar ontwerptekeningen naar een klant. Vervolgens komt die er in het vervolgtraject achter, dat het idee niet helemaal realiseerbaar is. De herstelwerkzaamheden die moeten volgen, zijn uiterst kostbaar en tijdrovend.” Zo niet bij Pezy, die een team heeft van ruim 70 creatieve ontwerpers, technische specialisten en ervaren consultants. Met deze mix kan Pezy het productontwerp werkend bij de opdrachtgever afleveren. En dat is al een innovatie op zich. Hoewel de term innovatie bij Pezy ook naar voren komt in het doordachter en efficiënter laten verlopen van werk- en ontwerpprocessen.

Klanten kunnen voor alle aspecten van productinnovatie terecht bij het bedrijf. “Van ‘geen idee’ tot en met het opstarten van de productie”, legt Van den Berg uit. “Onze klantenportefeuille is zeer divers en dat geldt ook voor de producten die we ontwerpen en ontwikkelen. Zo hebben we gewerkt aan een innovatieve broodsnijmachine voor Qualicasa, converteermachines voor Neopost, kinderwagens van Dorel, fitnessproducten voor BeatBelly en de nieuwe beveiligingscamera’s van de NS. Geen project is hetzelfde.”

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring