Navigatie overslaan

Plant­ma­na­ger of the Year 2013 komt uit Delfzijl

In Noord-Groningen zijn ondernemers en managers actief die werken op topniveau. Dat blijkt niet alleen uit het feit dat Karin Orsel - de Nederlandse zakenvouw van het jaar 2012 - uit het gebied kwam, maar nu ook door de keuze voor de ‘Plantmanager of the Year 2013’. Deze titel is gegaan naar de directeur van een bedrijf in Delfzijl: Cas König van ESD-SIC.

ESD is een bedrijf uit de procesindustrie, dat siliciumcarbide maakt. Dat is een keiharde grondstof voor de slijpmiddelenindustrie en de vuurvaste industrie. Directeur Cas König werd in juni tijdens de manifestatie Deltavisie 2013 in Rotterdam verkozen tot Plant Manager of the Year 2013. Hij wordt nu een jaar lang het boegbeeld van de Nederlandse procesindustrie. Een opmerkelijke onderscheiding, omdat het bedrijf van König , ESD, een jaar geleden ook al werd onderscheiden als topwerkgever.

‘Dit is een geweldige opsteker voor ESD-SIC’, reageert König dan ook. ‘Vorig jaar zijn we verkozen tot Topwerkgever, en nu dit. Een mooie waardering voor de zaken die we hebben bereikt en waar we bij ESD-SIC mee bezig zijn. Ik ben er zeer trots op dat ik aan dit mooie bedrijf leiding mag geven.’

Voor deze verkiezing, een initiatief van het blad Petrochem en branchevereniging VNCI, zoekt de organisatie jaarlijks naar plantmanagers die in de afgelopen jaren op een innovatieve manier een aanzienlijke verbetering hebben gerealiseerd op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu, productiviteit en kwaliteit. Met de wedstrijd wordt de procesindustrie in de schijnwerpers gezet door techniek, toegevoegde waarde en carrièreperspectief in de industrie te tonen.

De jury, bestaande uit topmensen uit de chemische industrie, was vol lof over de kwaliteit, inzet en performance die de drie finalisten in hun fabrieken de afgelopen jaren hebben gebracht. Cas König versloeg nipt de overige twee kandidaten. Volgens de juryvoorzitter is König ‘een charismatisch en inspirerend directeur. Transparant in zijn aanpak en enorm gedreven. König werkt met overtuigingskracht in een spanningsveld van enerzijds bedrijfseconomisch overleven en anderzijds een maatschappelijk verantwoorde operatie.’

Meer informatie leest u op de site van ESD-SIC.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring