Navigatie overslaan

Pod­cast­se­rie Gro the Futu­re’ van gemeen­te Gro­nin­gen nu online

De podcastserie ‘Gro the future’ van de gemeente Groningen staat nu online. De in totaal acht afleveringen, over de meest uiteenlopende economische thema’s, zijn nu te vinden op Spotify en Apple Podcast. Onder andere Mark Vletter van Voys, Jesse Keizer van Wovar, Xandra Groenewold van het Ondernemersfonds, Saskia van Ham van de gemeente Groningen, Tjarda Polderman van Founded in Groningen en Nanko Brattinga van BBENG schuiven aan. 

In elke aflevering wordt een ander economisch thema belicht. Aflevering 1 heeft als onderwerp ‘Er gaat niets boven Groningen’, en in de daaropvolgende afleveringen gaat het onder meer om succesverhalen, start-ups in Groningen, impactvol ondernemen, digitalisering, energie, Groningen verbindt, gezondheidseconomie en een blik in de toekomst van Groningen.

De podcast is opgenomen tijdens de laatste editie van de Promotiedagen, vorig jaar november in Martiniplaza. In een speciale ‘Podkas’ ging podcastmaker Martin Ter Braake met zijn tafelgasten in gesprek.

Zo sprak hij in de aflevering over succesverhalen met Mark Vletter van Voys, Christel Yazgönül van Hoofbeat en Jesse Keizer van Wovar. Ze gingen in op onderwerpen als duurzaamheid, productontwikkeling, ondernemerschap en groei.

Er gaat niets boven Groningen


Saskia van Ham, directeur EZ van de gemeente Groningen, Xandra Groenewold van het Ondernemersfonds en Carlo Elzinga, directeur van de Coöperatieve Rabobank Groningen gaan in de aflevering ‘Er gaat niets boven Groningen’ in op voordelen van Groningen: veel talent en innovatie, ruimte om te ondernemen, een rijk en divers economisch klimaat en mkb en mobiliteit en waterstof.

In de aflevering over Impact vertellen Max Papo van Maripaan Groep, Jolijn Creutzberg van VanHulley en Bart Volkers van de Vereniging Circulair Groningen over het belang van circulaire economie. Ook de impact van sociale ondernemingen, toekomstvisies en de maatschappelijke rol van bedrijven komen aan bod.

De podcast is te vinden op Spotify en Apple Podcast, op het kanaal van de gemeente Groningen.

Foto: Wouter Brem van Voys
Op de foto: Jesse Keizer (links), Christel Yazgönül (midden), Mark Vletter (rechts).

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring