Navigatie overslaan

Poli­tie Gro­nin­gen heeft Poli­tie Inno­va­tie Prijs 2007 gewonnen

Het Groninger korps kreeg de prijs voor het PDA-systeem. Agenten op straat kunnen met dit mini-computertje snel informatie opvragen uit de centrale computer over bijvoorbeeld openstaande boetes en recente incidenten. Minister Guusje ter Horst heeft het apparaat een eerste prijs toegekend.

Het attenderingssysteem was één van de drie genomineerden. Projectleiders Elle de Jonge (Regiopolitie Groningen) en Roy Mente (VTS PN) namen de prijs van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Guusje ter Horst, in ontvangst.

Elle de Jonge is erg blij met deze prijs. 'In totaal waren 44 projecten aangemeld. Het is al leuk als je dan bij de laatste drie zit.' Aan de prijs hangt een geldbedrag van 35.000 euro, een bronzen sculptuur en natuurlijk de eer. 'Maar veel belangrijker is dat je met zo'n prijs een project in 'the picture' plaatst. Dat stimuleert enorm bij de ontwikkeling van dergelijke projecten', aldus Elle de Jonge.

Wat is het attenderingssysteem?
Het attenderingssysteem is ook wel bekend als PDA-Alert. Het is ontwikkeld door de Voorziening Tot Samenwerking Politie Nederland en Regiopolitie Groningen. Deze zakcomputers voorzien de medewerkers op straat van actuele informatie over panden en personen. Het apparaat geeft bijvoorbeeld aan wanneer op een bepaald adres iemand woont die nog een boete open heeft staan of tegen wie een arrestatiebevel is uitgevaardigd. Ook wijst het onder meer op afspraken die op locaties zijn gemaakt. Op Basiseenheid Noord testten 30 collega's dit systeem.Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring