Navigatie overslaan

Poly­ga­nics: Gro­nings para­de­paard­je van de bio­me­di­sche industrie

Groningen heeft een bedrijf dat behoort tot de toonaangevende biomedische technologie bedrijven van Nederland. Het gaat om het in 1999 opgerichte Polyganics, dat materialen ontwikkelt en produceert die in het lichaam afbreekbaar zijn. Het bedrijf ontving in december de High Growth Award 2012 en werd daarmee uitgeroepen tot beste groeionderneming van Noord-Nederland.

Polyganics is een onafhankelijk biomedisch bedrijf in 1999 opgericht als een spinoff van de Rijksuniversiteit Groningen. Het ontwerpt, produceert en vermarkt producten op de gebieden van KNO-chirurgie, herstel van perifere zenuwen en algemene chirurgie. Door het gebruik van biologisch afbreekbare polymeren in deze hulpmiddelen, verdwijnen ze na een chirurgische ingreep op termijn vanzelf uit het lichaam en hoeven er geen vervelende operaties plaats te vinden om de implantaten later weer te verwijderen.

Voor de toekomst verwacht Polyganics een verdere groei. Het bedrijf ziet naar eigen zeggen een groot aantal nieuwe toepassingen en wil zich voornamelijk richten op versteviging en uitbouw van zijn producten voor de KNO- en algemene chirurgie. Daarnaast wil de Groningse onderneming gericht op zoek naar strategische partners in andere segmenten van de markt.

www.polyganics.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring