Navigatie overslaan

Pool­nacht van Gro­nin­gen: tot 15 janu­a­ri vol­op aan­dacht voor de Poolgebieden

In Groningen is het deze winter extra koud tijdens een maandenlange durende Poolnacht. Die Poolnacht is een interessant en informatief evenement op tal van plaatsen in de stad Groningen waarbij men alles te weten kan komen over de Poolgebieden. De Poolnacht is hét publieksevenement van de komende winter en vindt plaats van 15 november 2010 tot 15 januari 2011. Het evenement is georganiseerd om de poolgebieden onder de aandacht van het publiek te brengen: met lezingen, debat, fototentoonstellingen, films, de WNF speurtocht, een informatie- en boekenmarkt en nog veel meer.

De Poolnacht van Groningen is een initiatief van het Willem Barentsz Poolinstituut (landelijk overkoepelend instituut voor poolonderzoekers) en C&N-Rijpma Projecten en wordt ondersteund door het WWF, Blikveld en de KNNV Uitgeverij. Aanleiding is ook de 40ste verjaardag van het Arctisch Centrum (RUG) en International Polar Year (IPY).
Het evenement sluit aan bij de grote interesse die er is voor de invloed van klimaatsverandering op onze leefomgeving. Recente poolreizen van onder andere kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima hebben ook bijgedragen aan de aandacht voor de poolgebieden.

Groningen heeft volgens de organisatie alles in huis om het een geslaagd evenement te laten zijn: de Der Aa-Kerk en andere mooie locaties, expositieruimten, uitstraling, gezelligheid, goede bereikbaarheid en overzichtelijkheid.
En een leuke bijkomstigheid… veel bezoekers zullen een lange poolreis ondernemen om te komen in het ‘Behouden Huys’ dat Groningen heet…!

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring