Navigatie overslaan

Popu­lai­re kin­der­held Jokie is een Groninger

Een vrolijk geanimeerd kereltje dat in zijn luchtballon en in het gezelschap van zijn vogelvriendinnetje Jet de wereld verkent. Dat is Jokie, die elke ochtend te zien is bij Telekids. Wat maar weinig mensen echter weten, is dat het bij de kleintjes populaire figuurtje een echte Groninger is. Hij komt namelijk uit de computer van animatiestudio Bigpixel uit Haren.

Het Harense Bigpixel huist in de Biotoop, een voormalig biologisch centrum in Haren dat nu in gebruik is als bedrijvenverzamelpand voor creatieve ondernemers. Vanuit de Biotoop produceren de acht medewerkers van het nog jonge bedrijf animaties voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland.

Maar het begon een paar jaar geleden allemaal met Jokie. Bigpixel-oprichter Alexander Otto werd door de bedenker van het poppetje gevraagd of hij een animatieserie over de avonturen van zijn creatie kon maken. Otto schakelde oude bekende en mede-oprichter Jeroen Hoekstra in en samen wonnen ze de pitch voor de productie.

Jokie is inmiddels razend populair onder de allerkleinsten en Bigpixel voert momenteel gesprekken over een bioscoopfilm. Maar om niet te afhankelijk te worden van enkel Jokie, doet het bedrijf tegenwoordig veel meer. Zo werkt de Groningse animatiestudio onder meer aan een Indiase kinderserie, een aantal commercials, promo’s voor nieuwe Engelse tv-formats en educatieve filmpjes voor de medische faculteit van de Gentse universiteit.

‘Het gaat goed met Bigpixel’, zo zeggen Hoekstra en Otto dan ook in het Dagblad van het Noorden. En met het groeiende succes komt ook de droom van beide mannen – een volledig eigen animatiefilm voor in de bioscopen – steeds dichterbij. ‘Over tien jaar ofzo. Zou mooi zijn’, aldus Otto.

www.bigpixel.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring