Navigatie overslaan

Prach­tig cul­tu­reel fes­ti­val in en rond oude Gro­nin­ger kerken

In de provincie Groningen staan de prachtigste kleine, middeleeuwse kerkjes. Zij vormen in het laatste weekend van mei het decor voor een uniek cultureel festival.

Cultuur beleven in oude kerken en genieten van het Groninger platteland met haar eeuwenoude wierdedorpen. Dat kan tijdens het cultureel festival ‘Terug naar het begin’ op vrijdagavond 28 en zaterdag 29 mei met een bijzonder thema: Hadewijch, een verlangen naar liefde.

Een programma in zeven verschillende kerken en dorpen met muziek, lezingen, poëzie, theater, dans en beeldende kunst. Deelnemende kerken zijn de Doopsgezinde kerk van Middelstum, de Johannes de Doperkerk in Huizinge, de Georgiuskerk van Stitswerd, de Antoniuskerk in Kantens, de kerk van Westerwijtwerd, de Petrus- en Pauluskerk van Loppersum en de Andreaskerk in Westeremden.

Terug naar het begin is hét festival van de Stichting Oude Groninger Kerken en beleeft dit jaar haar 3e editie. Het festival gaat muzikaal van start met een 'wereldpremière'. Louis Peter Grijp reconstrueerde de melodiën van Hadewijch. Deze liederen worden gezongen door de Vlaamse zangeressen Els Janssens, Els Van Laethem en Agnes de Graaff. Zij vormen samen het Hadewijch Trio.

Website: www.terugnaarhetbegin.nl


Fotowedstrijd voor 'kerkenkalender'


Overigens organiseert de Stichting Oude Groninger Kerken ook een fotowedstrijd. Ze wil in 2011 een kerkenkalender uitgeven en roept hiervoor de hulp in van hobby- en amateurfotografen. Wie in het bezit is van een bijzondere afbeelding van één van de kerken of kerkhoven van de Stichting Oude Groninger Kerken, of denkt een winnende foto te kunnen maken, kan dat mailen naar fotowedstrijd@groningerkerken.nl.

De winnende inzending wordt beloond met een ereplaats met naamsvermelding op de voorkant van de kalender, een jaarabonnement op een bekend fotovakblad, een ingelijste vergroting van de winnende foto, het donateurschap van de stichting voor een jaar en uiteraard de kerkenkalender zelf. De overige winnaars waarvan de foto’s voor de kalender gebruikt worden gaan uiteraard ook niet met lege handen naar huis; zij ontvangen een prijzenpakket.

De uiterste inzenddatum is 16 augustus a.s. De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de opening van Kerk&Zo 2010 op 27 augustus in de Remonstrantse kerk. In de oktobereditie van het tijdschrift van de stichting zal de kalender aangeboden worden. Ook kan men de kalender via de website van de stichting bestellen.

www.groningerkerken.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring