Navigatie overslaan

Pri­meur voor Gro­nin­gen: bes­sen naast zon­ne­pa­ne­len in Haren

De provincie Groningen heeft op het gebied van duurzaamheid een landelijke primeur. In Haren komt een combinatie van het telen van bessen, het houden van scharrelvarkens en zonnepanelen.

Het betreft een initiatief van Zorgboerderij de Mikkelhorst in Haren, dat vergunningen heeft gekregen om op tweehectare een zonneweide aan te leggen met bessenteelt en scharrelvarkens.

Bij het project werkt dezorgboerderij samen met de burgercoöperatie Duurzaam Haren. Het concept bestaat nog nergens in Nederland.Het project biedt werk aan de cliënten van de zorgboerderij.

Het gaat om een project van de zorgboerderij met de burgercoöperatie Duurzaam Haren. Secretaris is Menno Visser. In zijn plan is het grondbeslag van panelen, bessen en grasland alle drie ongeveer even groot. Langs de randen zijn walnotenbomen gepland.

Volgens Menno Visser is het project interessant omdat het landelijk navolging zou kunnen krijgen.. “Dit concept is overal toepasbaar, er zijn overal zorgboerderijen en lappen verloren grond.”, zo laat hij weten op de website van groenfruit actueel.

Het project biedt werk aan de cliënten van de zorgboerderij. De bessen en noten worden nadien verkocht in de boerderijwinkel van de zorgboerderij. Visser is blij met de media-aandacht. Het project moet voorgefinancierd worden. “Dit concept is overal toepasbaar, er zijn overal zorgboerderijen en lappen verloren grond”, aldus een enthousiaste Menno Visser.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring