Navigatie overslaan

Pro-Time: noor­de­lij­ke nieuw­si­tems op lan­de­lij­ke tv-zenders

Velen zullen het niet weten, maar als je op landelijke zenders als RTL 4 en SBS6 een nieuwsitem ziet over Noord-Nederland, is de kans groot dat ‘ie gemaakt is door het Groningse Pro-Time. Dit is een compleet A/V bedrijf dat zich behalve met het maken van nieuwsitems bezig houdt met commerciële doeleinden, zoals bedrijfsfilms. Eind vorig jaar nam het bedrijf Facilities Noord over en hiermee werd Pro-Time het grootste en enige bedrijf in haar vakgebied in Noord-Nederland. “Vanuit Hilversum krijgen wij opdrachten van bijvoorbeeld: RTL of SBS om nieuwsitems te maken”, vertelt directeur/eigenaar Xandra Groenewold. “Voor ons allebei is dat een voordeel. Vanuit Hilversum hoeven ze niet hierheen te komen om een nieuwsitem te maken. En vanuit Pro-Time hoeven de mensen niet naar Hilversum om hun beroep uit te kunnen oefenen.”

Xandra Groenewold is al vijftien jaar directeur/eigenaar van Pro-Time en vertelt dat het erg goed gaat met het bedrijf. “Vorig jaar was natuurlijk niet zo’n goed jaar en ik zie dat de A/V het zwaar heeft. Maar bij ons gaat het goed. We hebben afgelopen jaar goed gedraaid, we zijn niet achteruit gegaan en zitten nog op hetzelfde niveau als daarvoor.” In de vijftien jaar dat Groenewold het bedrijf runt hebben de ontwikkelingen niet stil gestaan. “De opkomst van nieuwe media heeft veel veranderd. Deadlines lopen nu de hele dag door en er zijn veel nieuwe technieken bijgekomen. Ook de scheiding tussen televisie en internet is nu veel kleiner geworden.”

Groenewold merkt dat mensen uit andere delen van Nederland die in dezelfde branche werken Noord-Nederland vaak niet goed kennen. Ze vinden het ver weg en kennen het gebied niet goed. Zelf vindt ze het juist een fijne plek om te werken. “Ik heb er bewust voor gekozen om in het Noorden te blijven. Ik ben hier geboren en getogen en houd van de rust en de ruimte. Ook de mentaliteit van de mensen is hier fijn, de mensen zijn hier nuchter en loyaal.” Door in het Noorden nieuwsitems te maken die op de landelijke televisie worden uitgezonden probeert Pro-Time Noord-Nederland beter op de kaart te krijgen. “Ik denk dat ons dat goed gelukt is,” eindigt Xandra Groenewold.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring