Navigatie overslaan

Proef de kerst­sfeer op Gro­ning­se borgen

De Groningse borgen staan deze maand volledig in het teken van kerst. Dankzij de verschillende activiteiten zit de kerstsfeer er al vroeg helemaal in.

In de Fraeylemaborg in Slochteren barstte de kerst 13 december al los. In de in kerstsfeer gehulde borg vonden hier dan een Zweedse kerstmarkt en een Scandinavische lifestylebeurs plaats. Een week later, in het weekend van 20 en 21 december, tijdens de 'kaarslichtavonden' wordt de complete borg verlicht door kaarsjes. En niet alleen de borg zelf, ook het voorterrein is sprookjesachtig verlicht.

Borg Nienoord in Leek staat in het weekend van 13 en 14 december in het teken van 'Kunst op Nienoord'. Ruim dertig voornamelijk noordelijke kunstenaars tonen in de borg hun kunsten aan het publiek. Het aanbod varieert van schilderijen, bronzen en stenen beelden en keramiek tot glaskunst, couture, fotografie en figuratief werk.

Op de Menkemaborg in Uithuizen kunnen bezoekers op eerste en tweede kerstdag en op zaterdag 27 en zondag 28 december van twaalf tot vier uur genieten van het sfeervolle interieur met echte brandende kaarsen.

Borg Verhildersum in Leens staat 21 t/m 23 en 26 t/m 28 december in het teken van de kerstmanifestatie 'Oud en nieuw met de Ploeg.'

www.fraeylemaborg.nl
www.nienoord.nl
www.menkemaborg.nl
www.verhildersum.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring