Navigatie overslaan

Pro­vin­ci­a­le sub­si­die voor ver­de­re groei inno­va­tief BOIKON

Het innovatieve BOIKON in Leek heeft van de provincie Groningen een subsidie van 50.000 euro gekregen voor de aanschaf van een hightech voorraadbeheersysteem, een zogeheten 'paternoster'. Door de aanschaf van dit systeem kan de machinebouwer en -ontwikkelaar efficiënter werken, zodat het mogelijk wordt nog meer klanten te bedienen.

BOIKON kent zijn oorsprong in 1995, toen oprichters Gert-Jan Brons en Jeroen Oosterhof elkaar ontmoetten tijdens een avondopleiding Technische Bedrijfskunde. Het tweetal kwam in deze period in aanraking met het in Duitsland al op grote schaal toegepaste maar in Nederland nog vrij onbekende aluminium profiel-systeem. Brons en Oosterhof zagen de voordelen van dit montagesysteem en besloten het toe te gaan passen op hun innovatieve constructies en BOIKON (Brons Oosterhof Innovatieve KONstructies) was.

Al snel na de oprichting verhuisde BOIKON al snel naar een bedrijfspand in het Groningse Leek en na zijn studie werktuigbouwkunde voegde ook Jeroens jongere broer Erik zich in 1997 bij het bedrijf. Gezamenlijk ontwikkelden en produceerden zij klantspecifieke oplossingen op basis van het aluminium profiel-systeem. Wat begon met frames en kleine pick & place-systemen, groeide uit tot installaties, machinerie en transport- en handlingsystemen voor productielijnen. Door de aanblijvende groei werd er een gloednieuw pand gebouwd aan de Kapteynlaan op het industrieterrein van Leek.

In 2002 besloot Gert-Jan Brons het bedrijf te verlaten en werden de gebroeders Oosterhof verantwoordelijk voor het management, waarna Arjen Klatter als partner een aandeel in het bedrijf nam. Op dat moment waren er 20 medewerkers dagelijks bezig met het ontwikkelen, implementeren, bouwen en installeren van transportsystemen tot robot handling oplossingen.
Door de jaren heen zijn diverse modulaire automatiseringsconcepten ontwikkeld, waarmee volledige verpakkingslijnen kunnen worden geconfigureerd. De projecten die het bedrijf op zich nam, werden steeds omvangrijker en na enig tijd was het dan ook weer nodig om opnieuw op zoek te gaan naar grotere behuizing. Zo kwam BOIKON uit op de huidige locatie op het industrieterrein Leeksterveld.

Inmiddels werken bij het bedrijf, dat niet alleen volledige systemen ontwikkelt en levert, maar via een webshop ook de aluminium onderdelen aan de man brengt, 45 mensen. Dankzij de aanschaf van het nieuwe paternostersysteem kan het bedrijf ook in de toekomst voldoen aan de eisen die worden gesteld aan kwaliteit en levertijden. Daarnaast hoopt BOIKON dankzij de efficiëntere manier nieuwe klanten binnen te halen en daarmee nieuwe werkgelegenheid te creëren.

www.boikon.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring