01/06/2008

Provincie gaat ondernemerschap in Groningen fors stimuleren

Groningen gaat het ondernemerschap in deze provincie fors stimuleren. Het bedrijfsleven is veruit de grootste bron van nieuwe werkgelegenheid, en ook in de toekomst zullen de meeste innovaties daar vandaan komen of hierdoor op de markt gebracht moeten worden. Omdat het aantal jongeren dat in Groningen een eigen bedrijf begint relatief laag is, heeft het provinciebestuur besloten al het mogelijke te doen om jonge mensen te prikkelen een eigen bedrijf te beginnen. Voorbeelden daarvan zijn onder meer het verstrekken van microkredieten aan studenten, het onderhouden van een speciale website en het stimuleren van netwerkbijeenkomsten voor bedrijven.

Zo organiseerde de provincie Groningen maandag 9 juni een netwerkbijeenkomst voor potentiële, startende en gevestigde ondernemers. Tijdens de bijeenkomst reikten gedeputeerde Hans Gerritsen (Economische Zaken) en Huib van den Burg, algemeen directeur van de Rabobank Groningen, microkredieten uit aan studenten van het Alfa-College en het Noorderpoortcollege.
Om het ondernemerschap in het Noorden te stimuleren en zo meer bedrijvigheid en werkgelegenheid te creëren, richtte de provincie Groningen twee jaar geleden ook een ondernemersplatform op met inmiddels ruim 200 leden. Het platform is een netwerk waarin potentiële, startende en gevestigde ondernemers elkaar ontmoeten. Dit gebeurt tijdens bijeenkomsten die regelmatig georganiseerd worden.

Tijdens de bijeenkomst verrichtte gedeputeerde Gerritsen ook de officiële aftrap van een nieuw project, het microkrediet voor MBO-studenten die een onderneming willen beginnen. Studenten kunnen daarmee maximaal 10.000 euro lenen om een eigen bedrijf op te zetten. De gedeputeerde reikte met de directeur van de Rabobank aan drie ondernemende studenten zo’n microkrediet uit. In totaal zijn er twintig kredieten beschikbaar.

01/05/2008
Heiploeg krijgt na dertig jaar pelmachines
01/05/2008
De provincie Groningen krijgt als eerste in Nederland een digitaal verzuimloket