Navigatie overslaan

Pro­vin­cie Gro­nin­gen beter bereik­baar dank­zij Regio­tram door Stad en Ommeland

Groningen is binnen afzienbare tijd aanzienlijk beter bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanuit de regio kunnen bezoekers dan ontspannen met een splinternieuwe tram doorreizen naar hartje binnenstad. Groningen heeft namelijk gekozen voor de aanleg van een RegioTram. Dat betekent dat reizigers uit diverse plaatsen in de provincie in de toekomst met de tram naar de binnenstad van Groningen kunnen, zo maakten de gemeente en provincie Groningen onlangs bekend. Een tram is volgens beide overheden de beste oplossing voor de verkeersdrukte in en om de stad.

In eerste instantie worden alleen in de stad Groningen twee tramlijnen aangelegd. De tram, die in 2016 moet gaan rijden, rijdt dan onder andere richting het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en diverse buitenwijken.

Vanaf 2020 zal de RegioTram ook, over bestaand spoor, doorrijden naar Hoogezand-Sappemeer. Vijf jaar later zijn ook Zuidhorn, Leek en Eelde met de tram bereikbaar.

Volgens de provincie Groningen zal de RegioTram aanzienlijk meer reizigers trekken dan de trein. Dit omdat de tram in de gemeente Hoogezand-Sappemeer meer haltes krijgt en rechtstreeks doorrijdt naar grote werkgevers in Groningen.

De aanleg van de tramlijnen in Groningen start in 2013. Ze zullen dagelijks naar schatting gemiddeld zo’n 50.000 reizigers vervoeren. Ook het hoofdstation van Groningen moet komende jaren geschikt worden gemaakt voor de tram.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring