Navigatie overslaan

Pro­vin­cie Gro­nin­gen draagt bij aan beton­pro­ject Sappemeer

De in Sappemeer gevestigde betoncentrale Olthof BV heeft van de provincie Groningen een bijdrage van 100.000 euro ontvangen voor de aanschaf van een granulaatwasser. Dankzij deze machine kan het bedrijf steenachtige materialen reinigen om deze vervolgens te hergebruiken bij de productie van beton. De provinciale bijdrage die het Oost-Groningse bedrijf hiervoor ontvangt is afkomstig uit het nieuwe subsidieprogramma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen.

Olthof BV houdt zich bezig met de productie van betonspecie: het onverharde mengsel van cement, zand, grind en water. Normaal gesproken wordt het grind gewonnen uit rivieren zoals de Rijn en de Maas. Dit wordt echter steeds moeilijker door bijvoorbeeld de aanscherping van milieuwetgeving, waardoor steeds meer grind vanuit het buitenland wordt ingevoerd. Door het hergebruiken van steenachtig puin is winning uit de rivieren en import van grind niet langer nodig.

Olthof BV is het eerste bedrijf dat een subsidie ontvangt uit het subsidieprogramma Duurzaam en Innovatief MKB. Bedrijven die bezig zijn met duurzame en innovatieve projecten kunnen sinds 1 januari daarvoor subsidie krijgen van de provincie Groningen. Tot 2015 is hiervoor bijna 3 miljoen euro beschikbaar.

Meer over het programma Duurzaam en Innovatief MKB is te lezen op de website: http://www.provinciegroningen.nl/subsidiemkb

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring