Navigatie overslaan

Pro­vin­cie Gro­nin­gen steekt vier ton in energiebesparing

De Provincie Groningen gaat het subsidiepotje voor energiebesparing spekken met vier ton. Op 1 maart ging de regeling van start en binnen een dag was er al voor 1,3 miljoen euro aan subsidieaanvragen binnengekomen. Op dat moment was er maar 500.000 euro beschikbaar. Nu doet de provincie er vier ton bij. Toch hebben nieuwe aanvragen geen zin.

Met deze subsidieregeling konden bewoners en eigenaren een financiële bijdrage krijgen van 40 procent van de kosten van de energiebesparende maatregel, met een maximum van 2.500 euro per maatregel. Al voor de openstelling van de regeling bleek de belangstelling groot. De snelheid waarmee de aanvragen binnen kwamen heeft de provincie desondanks sterk verrast. Omdat het aangevraagde subsidiebedrag inmiddels ruim overschreden is, heeft de provincie maandagochtend besloten geen aanvragen meer in behandeling te nemen. De teller was toen de 600 aanvragen gepasseerd. De provincie onderzoekt nu of het mogelijk is meer geld beschikbaar te stellen om zoveel mogelijk van de aanvragen die na het bereiken van het totale subsidiebedrag zijn binnengekomen alsnog af te kunnen handelen.

Van de aanvragen die binnengekomen zijn, blijkt de helft te zijn voor isolerende maatregelen. HR++ glas (isolerende beglazing) blijkt populair, gevolgd door de zonneboiler. De aanvragen die gehonoreerd worden krijgen hiervan spoedig schriftelijk bericht. Zij hebben dan drie maanden de tijd de maatregelen uit te voeren. De overige aanvragers moeten nog even geduld hebben. Zij hebben kans om als extra geld beschikbaar komt, alsnog mee te kunnen doen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring