Navigatie overslaan

Pro­vin­cie Gro­nin­gen steunt digi­ta­le over­ge­wicht­coach van VitalinQ

De provincie Groningen heeft besloten een subsidie van 150.000 euro beschikbaar te stellen aan het in Groningen gevestigde bedrijf VitalinQ. Dat bedrijf ontwikkelt een ICT systeem voor gezonde voeding, een activiteit die volgens Gedeputeerde Staten bij kan dragen aan de verdere innovatie binnen het Groningse bedrijfsleven. VitalinQ ontwikkelt een soort digitale personal coach die helpt bij het afslanken én het op gewicht blijven.

VitalinQ heeft de subsidie toegekend gekregen in het kader van het 'Innovatief Actieprogramma Groningen'. Die subsidieregeling is bedoeld om de innovatie in Groningen te bevorderen.

VitalinQ heeft een ICT systeem ontwikkeld dat de consument informeert over voeding en dat rekening houdt met persoonlijk gedrag, voorkeuren, gezondheidstoestand, ziektebeelden en allergieën. Het ICT systeem voorziet in een digitale personal coach die de consument adviezen aanreikt. Met het ICT systeem wordt onder andere getracht overgewicht, waarmee maar liefst 40 procent van de Nederlanders kampt, te verminderen.

Het innovatieve aan VitalinQ is dat het allerlei gegevens zoals laboratoriumwaarden, ziektebeelden, medicatie en allergieën rangschikt en waardeert zodat een persoonlijk passend voedingsadvies kan worden afgegeven.

Het bedrijf VitalinQ Lifestyle Support werkt samen met KPN-IPT, UMCG, Hanzehogeschool, RUG, HANNN en Friesland Campina. Bij een succesvol resultaat kan het bedrijf doorgroeien van 15 werknemers naar 25 werknemers.

www.vitalinq.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring