Navigatie overslaan

Pro­vin­cie Gro­nin­gen trekt 1,5 mil­joen uit voor coron­a­maat­re­ge­len bedrijven

Bedrijven en instellingen in Groningen die hun inrichting moeten aanpassen op de 1,5 meter-economie, met bijvoorbeeld spatschermen, kunnen hiervoor vanaf 1 juli een subsidieaanvraag indienen. De provincie trekt € 1,5 miljoen uit om kleine ondernemers in de zwaarst getroffen sectoren te ondersteunen, zoals de detailhandel, de vrijetijdssector, de vervoerssector en culturele instellingen.

De subsidieregeling is bedoeld voor bedrijven en instellingen met minder dan vijftig werknemers die coronamaatregelen moeten nemen, zoals bewegwijzering, desinfecteringspompen, spatschermen of een digitaal reserveringssysteem.

De provincie vergoedt de helft van de kosten om bijvoorbeeld een winkel, restaurant of sportschool aan te passen aan de coronamaatregelen. De subsidie bedraagt minimaal € 500 euro en maximaal € 2500. Dat betekent dat de investering in de coronamaatregelen minimaal € 1000 moet bedragen.

Terugwerkende kracht vanaf 15 maart

Niet alle winkels komen voor subsidie in aanmerking. Supermarkten, bouwmarkten, tuincentra en webshops kunnen geen subsidieaanvraag indienen, omdat zij tijdens het coronavirus juist meer omzet hadden, aldus de provincie. De subsidieregeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 15 maart 2020. De provincie vindt het belangrijk om kleine ondernemers te ondersteunen omdat het aanpassen van een zaak voor veel kleine bedrijven een flinke investering is.

Aanvragen

De subsidieregeling wordt uitgevoerd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Een aanvraag indienen is mogelijk vanaf 1 juli via de website van het SNN.

De provincie vindt het belangrijk om kleine ondernemers te ondersteunen omdat het aanpassen van een zaak voor veel kleine bedrijven een flinke investering is.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring