Navigatie overslaan

Quam­ble: van Launch Café naar inter­na­ti­o­naal succes

Het blijkt keer op keer dat het voor innovatieve starters in Groningen goed ondernemen is. Neem nu Quamble, dat de afgelopen paar jaar uitgroeide van een éénpersoonsbedrijf in de Groningse broedplaats voor startups, het Launch Café, tot een succesvol techbedrijf. De onderneming is in no time gegroeid naar tien medewerkers en heeft tegenwoordig naast een kantoor in een statig herenhuis aan de Heresingel in Groningen ook een vestiging in Maleisië.

Quamble is een systeem dat de communicatie binnen een bedrijf verbetert en versnelt. Allemaal met als doel het klanten- en relatiebeheer te optimaliseren. ‘Alle communicatieonderdelen die je tegenkomt binnen een bedrijf, vind je terug in ons systeem. Relaties, bestanden, taken en ga zo maar door’, vertelt oprichter Ronald Hulshof op de website van het Launch Café, de flexwerkplek voor startende ondernemers en zzp’ers waar het voor Quamble allemaal begon.

‘Voor grote bedrijven zijn er verschillende goed werkende relatiebeheersystemen. Maar voor organisaties of teams tot 20 gebruikers was er eigenlijk nog niets op de markt’, zo verklaart Hulshof het idee achter Quamble en de focus op het midden- en kleinbedrijf. ‘Daarop hebben wij ook ons product en de pricing afgestemd: Quamble is beschikbaar voor 1 euro per persoon per dag.’

Hulshof startte Quamble zo’n tien jaar geleden, toen hij zelf nog studeerde. Vooral de afgelopen twee jaar heeft het bedrijf een stormachtige groei doorgemaakt. Door te blijven werken aan het systeem is Quamble uitgegroeid tot een snel en makkelijk te gebruiken platform op abonnementsbasis. En dankzij de in 2013 opgerichte vestiging in Maleisië heeft het ook onder MKB-bedrijven aan de andere kant van de wereld een goede naam weten op te bouwen.

Ondanks het succes van zijn bedrijf en de veel grotere schaal waarop hij nu opereert, is Hulshof het Groningse Launch Café nog niet vergeten. ‘Bij het Launch Café vond ik de inspiratie en motivatie die ik nodig had om door te groeien’, zo zegt hij. Zijn tip voor jonge startende ondernemers luidt dan ook: ‘Probeer het niet allemaal zelf te doen. Door partners te vinden bespaar je jezelf tijd én worden die taken beter uitgevoerd. En ga vooral niet thuis zitten. Dat is geen trigger om door te groeien, dan zit je maar tegen een muur aan te staren. Dat inspireert niet!’

Voor meer informatie over Quamble, kijk op Quamble.nl.

Wil je meer weten over het Launch Café, bezoek dan Launchcafe.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring