Navigatie overslaan

Rabo­bank inves­teert in Gro­ning­se star­tup Anco­ra Health

De Groningse digital health startup ‘Ancora Health’ heeft een investering van 3 miljoen euro van de Rabobank binnengehaald. Hiermee bedraagt het totale startkapitaal van Ancora, dat als missie heeft om 5 miljoen gezonde levensjaren toe te voegen, 9 miljoen euro.

Ancora Health is een Groningse startup, gericht op preventieve gezondheidszorg, waarbij de leefstijl als medicijn functioneert. In tegenstelling tot bij reguliere gezondheidsprogramma’s ligt de focus bij Ancora Health vooral op gedrag en leefstijlondersteuning. Dat gebeurt door middel van persoonlijke coaching, in combinatie met een digitale ondersteuning.

5 miljoen gezonde levensjaren


Sridhar Kumaraswamy, CEO en oprichter van Ancora Health: "Het is een grote blijk van vertrouwen dat een van onze belangrijkste klanten heeft besloten te investeren in Ancora om ons te helpen met onze missie om 5 miljoen gezonde levensjaren toe te voegen. Dit illustreert verder dat het momentum in de richting van preventie van chronische leefstijlziekten onstuitbaar wordt, en dat evidence-based blended programma's (een combinatie van mens en technologie) aanzienlijk zullen bijdragen aan het opschalen van preventieprogramma's op basis van duurzame gedragsverandering. We zien dit als een noodzakelijke aanvulling op andere grote sociale- en ecologische veranderingen van onze tijd om een duurzame samenleving op te bouwen.”

Positieve resulaten

Eind vorig jaar maakte Ancora Health de eerste resultaten van de preventieve gezondheidszorgprogramma’s bekend. De resultaten wezen uit dat het programma een positieve uitwerking heeft op de gezondheid van mensen, ook op de lange termijn: de deelnemers gingen gemiddeld twee keer per week gezonder eten, en bijna de helft is meer stressreducerende technieken gaan gebruiken, zoals yoga en ademhalingsoefeningen.

"We hebben bewezen dat we positieve gezondheidsresultaten kunnen bereiken op de lange termijn", zei Kumaraswamy daar destijds over. "De eerste resultaten laten zien dat mensen significante verbeteringen bereiken op indicatoren als gewicht, cholesterol, bloeddruk, voeding en meer, waardoor ze zich voorbereiden op een betere gezondheid voor langere tijd. Onze droom is om in de komende vijf jaar een betekenisvolle impact te hebben op het leven van een miljoen mensen en om leefstijltherapieën een integraal onderdeel van de standaardzorg te maken tegen 2025."

Ancora Health wordt gesteund door lokale partners in de regio Groningen, waaronder het UMCG, dat wetenschappelijke expertise levert, en RUG Ventures, die in een vroeg stadium de start-up heeft ondersteund met kennis en het verkrijgen van financiering. Founded in Groningen helpt de start-up zich verder (inter)nationaal te profileren en sneller te groeien.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring